Украинският министър на отбраната Рустем Умеров призна за наличието на

...
Украинският министър на отбраната Рустем Умеров призна за наличието на
Коментари Харесай

Киев призна за много нарушения при внезапни проверки на военни доставки

Украинският министър на защитата Рустем Умеров призна за съществуването на пропуски, след недоволства от страна на украинските военни за дефекти в оборудването и доставките, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

По време на непланираните инспекции са регистрирани " доста нарушавания ", заяви министърът във Facebook. Инспектирани са били и доставките на хранителни артикули. Според отчета хранителни запаси на стойност над 1,2 млн. евро (1,3 млн. долара) са липсвали и не са били доставени.

" Регистрираме нарушаванията и преглеждаме всеки случай поотделно ", написа Умеров в изказването, оповестено през вчерашния ден.

Заради случаите неотдавна е бил заменен доставчикът за някои военни елементи, съгласно същия източник. Изненадващите инспекции, в които вземат участие и тайните служби и други организации за сигурност, ще продължат.

Министерството на защитата на Украйна съобщи, че неотдавна е имало недоволства от въоръжените сили за дефицит на доставки в лагерите на някои елементи, воюващи на Източния фронт. Установени са също по този начин дефекти в качеството и количеството на храната.

Напоследък в Украйна избухнаха няколко корупционни абсурда, свързани с министерството на защитата и въоръжените сили. Умеров напомни, че в министерството е бил оголен случай на машинация, при който някогашни и сегашни чиновници са присвоили към 36,4 милиона евро за закупуване на артилерийски муниции.

В последна сметка сумата е била върната в бюджета, акцентира министърът на защитата.

През септември 2023 година украинското държавно управление уволни дългогодишния министър на защитата Олексий Резников и други високопоставени чиновници, напомня ДПА. След като зае новия си пост, Умеров разгласи, че ще прочисти системата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР