Украинският министър на отбраната Олексий Резников категорично отхвърли разпространената в

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников категорично отхвърли разпространената в
Коментари Харесай

Зеленски обеща кадрови промени, военният министър отхвърля твърденията за корупция

Украинският министър на защитата Олексий Резников изрично отхвърли публикуваната в някои медии информация, че ведомството му е купувало продоволствия за армията на мощно повишени цени, съобщи ДПА.  " Изглежда, че най-очевидната цел е опит да се подкопае доверието в министерството на защитата в доста значим миг ", написа той във Facebook. Междувременно украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че ще извърши кадрови промени в държавното управление и районите, съобщи Ройтерс.
Преди дни украинският вестник " Огледало на седмицата " (Zn.Ua) разгласява информация за цените на военни поръчки, която провокира неспокойствие в Украйна, считана за една от най-корумпираните страни в Европа. Тогава виновните органи потвърдиха, че към този момент са почнали следствия на покупки на стойност към 325,9 милиона $. Финансирането на военните разноски зависи значително от парите на Запада, отбелязва ДПА.

Украинският министър на защитата Олексий Резников написа във Facebook че обвиняванията не почиват на обстоятелства и даде обещание цялостна бистрота при следствието. Той изясни появилата се информация, че Украйна закупува храни за армията на повишени цени с техническа неточност при изписването на единични бройки и килограми. 
" Всъщност това е постоянно срещана техническа неточност, допускана от доставчика, който е желал да напише цената на яйцата в килограми, а не на брой ", уточни министърът.
Това съгласно него обяснява трикратно по-високата цента на въпросния артикул спрямо тази в комерсиалните вериги в Киев, добави той.

До повишение на цените водят и транспортните разноски, включващи и рисковете от доставки наоколо до фронта, акцентира Резников.  По думите му плануваните средства за дневната дажба на един боец възлизат на малко под 3,7 $.
Според него нарастването на разноските от предходната година възлиза на 21,5 %, което е под формалното ниво на инфлацията от 26,6 %.
Междувременно украинският президент Володимир Зеленски сподели през вчерашния ден, че в границите на идващото денонощие ще извърши кадрови промени измежду чиновници на управителни постове в държавното управление и районите, съобщи Ройтерс.
" Вече съм взел някои кадрови решения - някои още през днешния ден, а други ще взема на следващия ден, касаещи ръководители на разнообразни равнища в министерствата и други централни държавни структури, както и в районите и правоприлагащите органи ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение.
Украинският президент даде обещание по-рано през вчерашния ден да се пребори с корупцията на всички равнища в администрацията на фона на изказвания за взимане на подкупи и злоупотреби от украински служители.
" Вражеският обстрел и офанзиви не престават непрестанно ", добави още Зеленски в своето видеообръщение.
" Битката за Донбас обаче продължава, както и борбата за Южна Украйна. Виждаме Русия да концентрира войските си, само че знаем по какъв начин да отговорим ", заключи украинският президент.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
24 Яну 20232623 Яну 2023153023 Яну 202315122 Яну 202353421 Яну 2023133621 Яну 2023815КоментариРойтерс:24 Яну 2023 8:56ч.
Киевския наркоман, пигмея-клоун нашмъркания Vолодимир Zеленски, бесилото го чака!!!. Остава да се посочи датата. Последни издихания на укрофашистката паплач. 430 000 са към този момент мъртвите укри. Няма пушечно месо за месо месорубката. Краят е близо и върхушката го усеща.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кадиров24 Яну 2023 9:15ч.
Украинските сми настояват че гибелто на въководството на мвр е резултат от битката з подкупите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023208811 Яну 2023153323 Яну 202383528 Дек 20221075
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР