Украинският министър на отбраната бе подложен на натиск от членове

...
Украинският министър на отбраната бе подложен на натиск от членове
Коментари Харесай

Сексистки скандал в Украйна: Да маршируват ли жените на токчета на военен парад

Украинският министър на защитата бе подложен на напън от членове на държавното управление поради решението на значим боен церемониал дамите кадети да са с обувки на ток, съобщи Асошиейтед прес.

" Целта на всеки боен церемониал е да се показва военната дарба на армията. Тук не трябва да има място за стандарти и сексизъм ", подчертаха в общо изказване три дами министри - Юлия Лапутина (по въпросите на ветераните), Марина Лазебна (по обществената политика) и Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция.

Декларацията им бе провокирана от появилата се публична информация, че на парада на 24 август по случай 30-годишнината от независимостта на Украйна дамите военнослужещи ще са с обувки на ток.

Министърките означават, че в украинските въоръжени сили служат 57 000 дами, които са потвърдили качествата си " не на токчета, а с автомат " в ръка. Те желаеха министърът на защитата неотложно да смени плануваните за парада обувки на ток с комфортни обувки, подобаващи за военни. В изказването се отбелязва, че обувки на невисок ток в действителност се употребяват в някои страни членки на НАТО като част от парадните униформи на дамите военнослужещи, само че не и за маршируване на паради, съобщи Интерфакс Украйна.

Снимки от подготовките за парада, на които украинките са с черни обувки от хромирана кожа на ток, провокираха гневни реакции. Група депутати желаеха министърът публично да се извини, заяви Би Би Си.

Министърът Андрий Таран сподели през днешния ден, че е наредил да се ревизира каква е опцията да се купят " пробни модели " обувки за участничките в юбилейния церемониал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР