Украинският лидер Володимир Зеленски и президентът на САЩ Джо Байдън

...
Украинският лидер Володимир Зеленски и президентът на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън и Зеленски обсъдиха бунта в Русия

Украинският водач Володимир Зеленски и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разискаха в неделя късия протест на наемническите войски в Русия, който провокира най-голямата политическа рецесия в Москва от десетилетия.

" Разговарях с президента на Съединени американски щати Джоузеф Байдън. Това беше позитивен и въодушевяващ диалог ", написа Зеленски в Туитър.

" Обсъдихме хода на военните дейности и процесите, протичащи в Русия ", сподели той и добави, че двамата са разискали и доставката за Украйна на оръжия с отдалечен обхват, предава БГНЕС.



Белият дом удостовери за диалога в настрана изказване.

" Светът би трябвало да окаже напън върху Русия, до момента в който не бъде възобновен интернационалният ред ", добави Зеленски.

Той сподели още, че двамата водачи са разискали и повече американска помощ " с акцент върху оръжията с огромен обхват " и са координирали позициите на двете страни в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс идващия месец.



Зеленски е разискал рецесията в Русия и с канадския министър-председател Джъстин Трюдо, като е споделил " оценките на Украйна за опита за прелом в Русия и въздействието на тази обстановка върху хода на военните дейности ".

А в обособен диалог с полския президент Анджей Дуда двамата са разискали обстановката на бойното поле и опасността за Запорожската атомна електроцентрала в Южна Украйна, окупирана от съветските сили.

I spoke with
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР