Украинският комедиен актьор Володимир Зеленски печели убедително изборите за президент

...
Украинският комедиен актьор Володимир Зеленски печели убедително изборите за президент
Коментари Харесай

Комикът Зеленски е новият президент на Украйна

Украинският комедиен артист Володимир Зеленски печели безапелационно изборите за президент със съкрушителна преднина пред сегашния държавен глава Петро Порошенко. Това сочат първите планирани резултати от екзит пол, оповестени след края на гласуването.

Все още няма публични данни за резултата от вота, само че преднината за Зеленски е забележителна. Според другите изследвания за него са дали своят вот над 70% от упражнилите правото си на избор.

Предварителният резултат на Зеленски подхожда на изследванията на Киевския интернационален социологически институт. В проучването, оповестено на 16 април, се споделяше, че за него биха дали своят вот 72.2% от жителите, а за Порошенко - 25.4 на 100.

Според данните на Централната изборна комисия към 15 ч. локално време са дали своят вот съвсем половината гласоподаватели - 45.26%.

Вотът се състоя в към 30 000 изборни секции в страната. Проблеми с гласуването имаше в източната част на Украйна, в непризнатите " републики " в Донецк и Луганск. В Донецк съгласно някои медии е имало единствено една секция, освен това - неработеща.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР