Украинският гражданин Станислав К., който беше заловен да превозва мигранти

...
Украинският гражданин Станислав К., който беше заловен да превозва мигранти
Коментари Харесай

Как украинец стана трафикант чрез обява за работа у нас

Украинският жител Станислав К., който беше хванат да транспортира мигранти в региона на карловското село Кърнаре, се е сдобил с тази задача по публикация за работа. При разпитите самият той ​признал пред проверяващите, че не е знаел, че транспортираните от него сирийци са мигранти, тъй като бил нает като водач.

Станислав твърди, че търсил работа в интернет. Така се свързал с съветски жител, който му приказвал на съветски и му споделил, че ще се занимава с транспорт на хора, споделя в обясненията си украинецът.

" Автомобилът е рент-а-кар, нает чартърен, с български номера, варненски. Лицето твърди, че е знаел, че транспортира хора, само че не е знае, че са бежанци. Разбира се, ние правим следствие, откриваме неговите контакти, най-много с вайбър и телеграм, т.е. не по директен телефон. Посочва, че не е взел пари, а е трябвало да му платят след осъществяване на курса ", сподели за " Марица " районният прокурор Чавдар Грошев. Той добави, че задържаният украинец би следвало да е мобилизиран във войната, само че това, че работи на кораби и пътува из целия свят, го е избавило от фронта. Станислав е имал регистрация на краткотрайно пребиваващо в България лице с местопребиваване град Варна. 

28-годишният украинец бе хванат, след като автопатрул с униформени от районното в Карлово спрял за инспекция буса, с който превозвал мигрантите. Установено е, че в него пътували 9 чужденци, определящи се за жители на Сирия, всички мъже. Сред тях имало и 13-годишно момче. В дреха на украинския водач е било открито и малко количество марихуана. Според първичните данни чужденците се качили в автомобила в региона на Бургас, а крайната им спирка била столицата.

Станислав бе арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Вчера, откакто изтече мярката му, магистратите взеха решение да го оставят за непрекъснато в ареста, като един от претекстовете е, че няма непрекъснат адрес в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР