Украинският град Соледар, за който в последните дни се водеха

...
Украинският град Соледар, за който в последните дни се водеха
Коментари Харесай

Шефът на групировката Вагнер обяви, че са превзели украинския град Соледар

Украинският град Соледар, за който в последните дни се водеха яростни сражения, е подложен под надзор на бойците на съветската военна формация " Вагнер ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Това заяви съветският предприемач Евгений Пригожин, който е началник на " Вагнер ". 

" Подразделенията на частната военизирана компания " Вагнер " взеха под надзор цялата територия на Соледар ", се споделя в известие на Пригожин, качено в " Телеграм " от пресслужбата му.
В него се прецизира, че в центъра на града са обкръжени противников бойци и се водят сражения. Броят на пленените украински военни ще бъде обявен на следващия ден, се добавя още в текста.

Според бизнесмена, в центъра на града се е образувал казан, в който не престават боевете. Той даде обещание да заяви броя на пленените украински бойци по-късно. 

Освен това Пригожин е подчертал, че в щурма на града не са взели участие други елементи с изключение на тези на ЧВК " Вагнер ". 

По-рано командирът на подразделението от доброволци на специфичните сили " Троя " Владимир Новиков, е декларирал, че сега съветските военни вземат участие в тежки градски боеве в Соледар. 

Командирът е добавил, че функционалностите на щурмовите елементи в Соледар се извършват главно от бойци на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер ", които работят " твърдо и систематично ". 

След това той е прецизирал, че по време на уличните сражения им оказват помощ бойци от Втори армейски корпус и специфичните сили " Ахмат ".
Ситуацията в Соледар в Донецка област е сериозна, а позициите и постройките в града минават от едни ръце в други по време на яростни боеве и съветски окупатори, като украинските бранители удържат позициите си, съобщи украински боец. Това заяви CNN. 

Според член на 46-та въздушно-мобилна бригада, която взе участие в отбраната на Соледар от масираната офанзива на съветски войски и наемници от ЧВК " Вагнер ", обстановката в града е " сериозна ", а броят на жертвите е толкоз огромен, че " никой не ги брои ". 

" Ситуацията е сериозна. Трудно е. Държим се до последния човек ", съобщи пред кореспонденти боец от ВСУ. 

Той разказва динамичното полесражение, където постройките минават от едни ръце в други всеки ден, а бойците не могат да наблюдават възходящия брой на жертвите. 

" Никой няма да ви каже какъв брой са починалите и ранените. Защото никой не знае сигурно... Позициите непрестанно се завладяват и възвръщат. Това, което през днешния ден е било наша постройка, на следващия ден ще стане постройка на Вагнер. Никой в Соледар не брои мъртвите ", прибавя той. 

Украинският бранител съобщи също, че към вторник вечерта не е било ясно коя част от града се държи от руснаците. 

" Никой не може да каже тъкмо кой къде се е преместил и кой какво държи, тъй като никой не знае тъкмо. В града има голяма " сива зона ", която всички настояват, че управляват, само че това са единствено празни думи ", сподели боецът. 

Военнослужещият сподели също, че редиците на бойците на ВСУ в Соледар се попълнят, защото боевете за града не престават. 

Припомняме, че съветските войски започнаха мощна офанзива против Соледар, откакто не съумяха в продължение на месеци да обкръжат Бахмут. Според представителя на Източната група войски на ВСУ Сергей Череватий съветските нашественици са съсредоточили най-хубавите елементи на Вагнер край Соледар. 

В утринния отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна не се споделя съвсем нищо за обстановката към Соледар, където съгласно публицисти се водят яростни сражения. Според някои известия съветските формирования са навлезли в центъра на града, само че към момента не са го взели под цялостен надзор. 

Украинските военни загатват единствено Соледар измежду обитаемоте места по посока Бахмуцк, където съветският обстрел продължава. 

Руската войска е нанесла 6 ракети и 16 въздушни удара. Извършени са над 50 обстрела от реактивните системи за огън, в това число цивилната инфраструктура на Харковска, Донецка и Херсонска области. В цяла Украйна остава заплаха от вражеска авиация и ракетни удари. От украинския генщаб приканват да се съблюдават сигналите за въздушна паника. 

Освен това генералният щаб на ВСУ твърди, че близо 1500 чиновници на окупираната Запорожка атомна електроцентрала, които са отказали да получат съветски паспорти и да подпишат съглашение с Росатом, са лишени от пропуски и достъп до централата. 

" Нашествениците търсят нови чиновници за АЕЦ в Руската федерация и приготвят жилищен фонд за бъдещите чиновници посредством по този начин наречената " национализация " на жилищата на локалните поданици, които са напуснали ", се споделя в отчета.
Източник: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в
 
11 Яну 20232411 Яну 202382211 Яну 20236211 Яну 202370111 Яну 202330411 Яну 2023253КоментариШефът на групировката " Вагнер " разгласи, че са завладяли украинския град Соледар11 Яну 2023 9:06ч.
обикновена съветска агитация. нищо не са превземали. съгласно генералисимус Зе и НАТО, украинците сами напуснаха града, тъй като е без стратегическо значение. същото ще създадат и с Бахмут. Настроение: иронично
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 00811 Яну 2023 9:18ч.
Арестович ли ти спусна опорката трол?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 00811 Яну 2023 9:20ч.
Упс, неточност
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan11 Яну 2023 9:21ч.
някой е сънен още:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Прав сте! ВСУ героично се бори!11 Яну 2023 9:21ч.
Това е ситуацията (според обява в " жабата " - " Ожесточени боеве за Соледар, земята е покрита с телата на починали съветски бойци " ).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...11 Яну 2023 9:25ч.
Да, лисицата и гроздето
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...11 Яну 2023 9:28ч.
Соледар беше високомерен нощес: 10 января, Военная хроника. Главные события этого дня. https://www.youtube.com/watch?v=EtMcshLxrE4
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Светла11 Яну 2023 9:48ч.
Без стратегическо значение? Хаххаха Гръмни се! Тогава да напущат цяла Украйна укрите
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стъпките на наратива11 Яну 2023 9:51ч.
1. Градът в никакъв случай няма да бъде високомерен. 2. Руската офанзива претърпя неуспех. 3. Градът не е високомерен. 4. Не целия град е високомерен. 5. Няма доказателства. 6. Фотошоп! (тук сме) 7. Няма обграждане. 8. Няма пандизчии. 9. Това са руснаци в украински униформи. 10. Градът не беше стратегически значим.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ганди11 Яну 2023 9:23ч.
" украинците сами напуснаха града " Не бе - изравнявали фронта!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva11 Яну 2023 9:43ч.
Имаше в казармата имаше една крилата фраза: " Кипи твърдоглав безмислен труд ". Това е завладяването на този град. изключително цената, на която е реализиран. Но... дамите ще народят. Нищо ново в Съюз на съветските социалистически републики.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати афиф (работа)11 Яну 2023 9:56ч.
Айде отново се почна с изчисляването на " цената, с която е реализиран ", щом нещата не вървят за УкроРайха. А ти знаеш ли поради световното владичество на США какъв брой украински бойци до този миг бяха пожертвани в една псевдовойна, учредена на неправилен боен ПР на Запада върху непознати трупове??
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva11 Яну 2023 10:15ч.
Не вървят работите? Защо по този начин мислите? Предвид цената? Тя постоянно има значение. Спомням си един военачалник победител след следващата победа декларирал: Още една такава победа – и ние сме изгубени!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone11 Яну 2023 10:25ч.
" Още една такава победа – и ние сме изгубени! " А без нея, щяхме да сме изгубени. Безсмислен, казвате, труд? Нещо на екзистенциализъм го удряте - смисъла на живота и така нататък
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva11 Яну 2023 11:17ч.
Упражнявате думички, чието значение, оставам с усещане, не познавате. Или по този начин наподобява " нАучно "? За електората на този уебсайт минава, май.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Щомни11 Яну 2023 11:33ч.
Ако не харесвате електората на уеб страницата никой никого не задължава този уебсайт да го посещавате. Ходете си при ваште учени и по този начин ще извършите едно положително както за другите по този начин и за себе си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати същността на капиталистическия " висок стандарт ": утолен тулум, за просвета глух11 Яну 2023 11:44ч.
Кои тъкмо думички, почвай да изреждаш!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva11 Яну 2023 12:08ч.
Въпреки неучтивото Ви послание към някого, който не познавате, ще Ви отговоря. какво общо видяхте сред написаното от мен и " екзистенциализъм "?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva11 Яну 2023 12:12ч.
Да Ви обърна внимание, това за търбуха беше написано във времето на развития социализъм! И се отнасяше за тъкмо оня строй, който си отпътува...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати посмали...11 Яну 2023 12:37ч.
Отнася се за тоя строй, който защитавате.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva11 Яну 2023 12:48ч.
Помислете отново! https://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/6752-gluh-no-poslushen-sit-tarbuh-za-nauka-gluh-radoy-ralin.html
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати вивчо, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!11 Яну 2023 13:16ч.
Козяк, козяк, незачет! Опорките през днешния ден доста нефелни, бе! Верно, че за евроджендърския планктон е супер, че дори и дупер! Ма за другите...! А, и вивчо, през днешния ден козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму?
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР