Украинският генерален щаб призна, че руските сили вече обкръжават Бахмут

...
Украинският генерален щаб призна, че руските сили вече обкръжават Бахмут
Коментари Харесай

Украйна призна, че Русия е обкръжила Бахмут от още една посока

Украинският общоприет щаб призна, че съветските сили към този момент обкръжават Бахмут от още една посока - северозапад.

Това стана със сводката от сряда сутринта, съгласно която е отблъсната офанзива против село Яхидне (известно на съветски като Ягодное) в Донецка област. Миналата седмица, а по-късно подреди продължение на евакуацията за останалите едвам към 6000 души (в град с предвоенно население от над 70 хил.).

" За миналите часове подразделения на Силите за защита на Украйна отблъснаха офанзиви на окупаторите в регионите на обитаемоте места Куземивка и Диброва в Луганска област и Федоривка, Яхидне, Берхивка, Бахмут и Курдюмивка в Донецка област ", се в сводката.

Яхидне се намира напълно покрай северозападните околности на Бахмут. Руската редакция на Би Би Си, че в сводката от вторник се приказва единствено за Берхивка, която се намира много по-далеч от северозападните региони на Бахмут. Ако съветските сили завземат Яхидне, едно село би ги делило оп пътя до Часив Яр - единствения огромен сухопътен сектор за подкрепления, муниции и евакуация на ранени на Украйна.

 Русия си върна самодейността, само че Украйна има авариен проект Русия си върна самодейността, само че Украйна има авариен проект

Това мощно лимитира опцията на украинските сили за евакуиране, в случай че Киев реши да напусне имащия значимо алегорично значение град, за който Русия води сражения от края на лятото насам. Тази седмица украинският президент Володимир Зеленски в същото време съобщи в изявление за " Ди Велт ", че задачата на страната му не е да се бори за Бахмут до последния боец: градът ще се пази, " до момента в който е рационално ".

 Украйна призна, че Русия е обкръжила Бахмут от още една посока

Ако не падне жертва на политически интриги, наемниците ѝ може да съумеят да излязат на последния огромен път, свързващ града с подконтролните на Украйна територии, отбелязва " Медуза " в обзора си на бойните дейности.

 Пригожин упрекна Пригожин упрекна " чудовищната военна администрация " за компликации пред " Вагнер "

В сводката се приказва за нахлуване в пет посоки в Донбас - Лиман, Бахмут, Купянск, Авдиивка и Шахтарск.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР