Украинският генерален щаб не споменава нищо за , въпреки че

...
Украинският генерален щаб не споменава нищо за , въпреки че
Коментари Харесай

Лошо съхранение на боеприпаси - причина за експлозията в авиобазата Саки

Украинският общоприет щаб не загатва нищо за , макар че се появиха изказвания в западни осведомителни източници, че той продължава контраофанзивата си в региона.

Това безмълвие приказва за забележителна смяна в метода, по който украинците отразяваха всичко протичащо се по оста Харков-Донецк , разясняват от ISW (Институтът за проучване на войната).

Тази нощ и съветски, и украински източници оповестиха за серия от детонации навътре в окупираните от Русия -Херсонска област и Крим.

В обществените медии се появиха мнения на очевидци на в авиобазата " Саки " в Новофедоровка на западния бряг на Крим.

На фрагментите в обществените мрежи се вижда огромен облак пушек покрай Новоолексиевка в региона на Хениченск, наоколо до границата сред областите Херсон и Крим.

Съветник в Херсонската регионална администрация - Сергей Хлан заяви, че са избухнали детонации в съветската база за муниции, само че означи, че няма публично удостоверение за присъединяване на Украйна в случая.

От Руското министерство на защитата оповестиха, че в складовете на авиобазата " Саки " на Кримския полуостров взривилите се муниции са вследствие на ч овешка неточност - заради неприятно предпазване, а не тъй като са били ударени от украинските сили.

От Руското министерство на защитата оповестиха, че случаят не е довел до жертви . Не са нанесени вреди и по съветската авиационна техника.

От Руското министерство на опазването на здравето обаче настояват, че при случая в " Саки " са били ранени петима цивилни .

Кадри в обществените мрежи демонстрират по какъв начин пожарникари гасят пламнал аероплан - нещо, което също опонира на първичните изказвания на съветското министерство на защитата.

Назначеният от Русия неин наместник в Крим - Сергей Аксьонов твърди, че съветски елементи изтеглят единствено част от живеещите покрай авиобазата, до момента в който на фрагментите в обществените мрежи се виждат дълги колони от коли, провокирали тапи .

До Кримския мост се виждат и няколко микробуса. По непотвърдена информация това са хора, които напущат родните си домове.

Според проруски настроени източници случаят в " Саки " е вследствие на бойкот, а не от ракетен удар. Руски блогъри разясниха, че е допустимо украинските сили да са употребявали тактически ракетни системи с огромен обхват (ATACMS), доставени им от Съединените щати. Украинските сили обаче не разполагат с сходни системи и тези изказвания са спекулативни.
 Украинските военни за гърмежите в Крим поучават: Не пушете на неуточнени места
Украинските военни за гърмежите в Крим поучават: Не пушете на неуточнени места

Фактът на пожара може да бъде употребен от страната терорист

Кремъл няма интерес да упреква Украйна в осъществяването на удари, които са им нанесли съществени вреди, тъй като това би демонстрирало неефективността на съветските системи за противовъздушна защита .

Междувременно на 9 август Русия изведе в орбита ирански спътник, който може да се употребява за събиране на информация от Украйна за задачите на военното разузнаване. Иранските управляващи публично отхвърлиха, че друга страна може да има достъп до сателитната им система, само че представители на западните разузнавания настояват, че съветските управляващи ще си запазят достъпа .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР