Украинският генерален прокурор Юрий Луценко обвини военния пилот Надежда Савченко,

...
Украинският генерален прокурор Юрий Луценко обвини военния пилот Надежда Савченко,
Коментари Харесай

Киев обвини Надежда Савченко за атентат

Украинският общоприет прокурор Юрий Луценко упрекна военния водач Надежда Савченко, трансформирала се в национална героиня, откакто лежа в съветски затвор, че е възнамерявала офанзива против Народното събрание, съобщи Ройтерс, цитира "Монитор ".

Разполагам с "неопровержими доказателства ", че Савченко, която в този момент е народен представител, е възнамерявала нахлуване против Върховната рада с гранати, миномети и автоматизирани оръжия, сподели Луценко. Украинският общоприет прокурор изиска от Народното събрание да отнеме нейния имунитет, с цел да може тя да бъде задържана.

Савченко сподели, че при посещаване в Европа е дала показания пред европейски юридически институции против украинския президент Петро Порошенко за корупция.

Тя приказва пред публицисти в Киев, откакто бе разпитана в Службата за сигурност на Украйна.

Савченко дефинира като нелегално изключването й от парламентарната комисия за национална сигурност и защита.

Бившата военнослужеща бе посрещната като героиня в Украйна след замяна на пандизчии с Русия през май 2016 година, само че след това бързо изпадна в недружелюбност.

Украинската военнослужеща бе пленена на фронтовата линия от проруските сепаратисти, които я предадоха на Русия, с цел да бъде съдена по обвинявания в съучастничество в убийството на двама съветски публицисти. Савченко твърдеше, че е почтена, само че бе наказана от съветски съд. За доста украинци тя се трансформира в знак на съпротивата против Русия.

След като бе върната в Украйна при замяна на пандизчии, Савченко обаче бързо изпадна в недружелюбност, като през януари 2017 година депутати приканиха тя да бъде разследвана за антиукраински дейности. Това стана откакто Савченко загатна, че Украйна ще би трябвало да се откаже от Крим, с цел да си върне Донбас. Тя също така поведе договаряния със сепаратистите без единодушието на държавното управление и разгласява секретни описи на пленени и изчезнали в спора хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР