Украинският генерален прокурор Юрий Луценко обвини днес военния пилот Надежда

...
Украинският генерален прокурор Юрий Луценко обвини днес военния пилот Надежда
Коментари Харесай

Героинята Савченко обвинена в заговор за атака срещу украинския парламент

Украинският общоприет прокурор Юрий Луценко упрекна през днешния ден военния водач Надежда Савченко, трансформирала се в национална героиня, откакто лежа в съветски затвор, че е възнамерявала офанзива против Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разполагам с „ неопровержими доказателства “, че Савченко, която в този момент е народен представител, е възнамерявала нахлуване против Върховната рада с гранати, миномети и автоматизирани оръжия, сподели Луценко. И изиска от Народното събрание да отнеме имунитета й, с цел да може да бъде задържана.

Савченко бе изключена по-рано през днешния ден от парламентарната комисия за национална сигурност и защита - решение, което тя назова нелегално.

Депутатката не отхвърли, нито удостовери обвиняванията на прокурора Луценко, само че сподели, че поддържа осъществяването на боен прелом в Украйна.

„ Украинци, запитайте се - не е ли мислел всеки от вас най-малко един път за унищожаването на сегашната власт? Кой не си е мислел за взривяване на президентската администрация или Върховната рада “, сподели Савченко.

Тя упрекна президента Петро Порошенко в корупция и закононарушения против украинския народ, като уточни, че мнозина военни биха подкрепили боен прелом.  Както и че наскоро говорила с евродепутати, с цел да им обърне внимание върху закононарушенията на управляващите в Киев.

Обвиненията против Савченко бяха повдигнати, откакто предходната седмица бе упрекнат Володимир Рубан - договарящ при замяна на пленници с проруските сепаратисти в Източна Украйна. Според управляващите той възнамерявал офанзиви с минохвъргачки и гранатомети против президентската администрация и Народното събрание.

Савченко упрекна през днешния ден шефа на украинския парламент Андрий Парубий във връзки със снайперистите, стреляли против протестиращите на Майдана в Киев на проевропейските митинги, довели до свалянето на проруския президент Виктор Янукович през 2014 година

Тя съобщи, че е видяла Парубий - тогава един от главните уредници на демонстрациите, да води снайперисти в стая в хотел, ситуиран на основния площад в Киев. Часове по-късно тя се извини на Парубий, като изясни, че загатнала името му по простъпка. Тя имала поради депутата Серхий Пашински.

Савченко бе посрещната като героиня в Украйна след замяна на пандизчии с Русия през май 2016 година, само че бързо изпадна в недружелюбност. Тя бе пленена на фронтовата линия от проруските сепаратисти, които я предадоха на Русия, с цел да бъде съдена по обвинявания в съучастничество в убийството на двама съветски публицисти. Савченко твърдеше, че е почтена, само че бе наказана от съветски съд. За доста украинци тя се трансформира в знак на съпротивата против Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР