Украинският държавен производител на оръжие заяви в сряда, че е

...
Украинският държавен производител на оръжие заяви в сряда, че е
Коментари Харесай

Украйна и страна от НАТО започнаха заедно да произвеждат муниции

Украинският държавен производител на оръжие съобщи в сряда, че е почнал взаимно произвеждане на боеприпаси с централноевропейска страна в НАТО и че възнамерява да създава и създава други оръжия и военна техника със съдружниците.

Укроборонпром, който не уточни коя е страната - членка на НАТО, съобщи, че е почнал да създава мини за 120-милиметрови минохвъргачки - муниции, които са доста търсени в Украйна.

" Така наподобява напредъкът и консолидираното във веригите на коопериране със Северноатлантическия алианс ", сподели говорителката на Укроборонпром Наталия Сад на брифинг.
Сад сподели, че холдингът е нараснал производството на разнообразни типове военно съоръжение с пет до осем пъти предходната година спрямо 2021 година Компаниите работят непрекъснато, с цел да създават муниции и да поддържат доставките, сподели тя.

По думите ѝ 10 чиновници на Укроборонпром са били убити по време на войната, като Русия непрестанно обстрелва уреди за произвеждане на оръжия. Някои от оборудванията са били изцяло унищожени, сподели тя, принуждавайки компанията да реалокира производството си в по-безопасни региони.

Сад показа още, че мобилни екипи правят 90-95% от всички поправки на военна техника и бронирани машини наоколо до фронтовата линия. Когато повредата е сериозна, оборудването бива изпратено до индустриалните обекти. " Справяме се най-вече сами, само че разширяваме това благодарение на нашите сътрудници, тъй като желаеме да бъде още по-бързо ", сподели тя, представена от " Ройтерс ".

По-рано Укроборонпром стартира всеобщо произвеждане на 82-мм мини в чужбина по технология, усъвършенствана от експерти на предприятията на холдинга.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР