Украинските войски страдат от високи загуби поради твърде бавното пристигане

...
Украинските войски страдат от високи загуби поради твърде бавното пристигане
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна търпи големи загуби заради бавните доставки на оръжие

Украинските войски страдат от високи загуби заради прекомерно бавното идване на западни оръжия, с цел да се оборудват въоръжените ни сили както би трябвало, съобщи президентът Володимир Зеленски в изявление пред Си Ен Ен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия печели позиции в някои елементи на Източна Украйна, в това число към Покровск. Превземането на транспортния възел може да даде опция на Москва да открие нови линии за нахлуване.

Зеленски уточни, че обстановката в източната част на страната е " доста тежка “, като добави, че половината от украинските бригади там не са оборудвани.

" Затова губиш доста хора. Губиш хора, тъй като те нямат въоръжени транспортни средства... те нямат артилерия, те нямат артилерийски снаряди ", сподели Зеленски, говорейки на британски. От Cи Ен Ен оповестиха, че изявлението е било извършено в петък.

Зеленски също по този начин сподели, оръжията, обещани от Съединени американски щати и европейските страни, идват доста постепенно.

" Нуждаем се от 14 бригади, с цел да сме подготвени. Досега... от тези пакети [с колета оръжие] не сме оборудвали даже четири ", сподели той.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан през вчерашния ден съобщи, че Вашингтон работи по " забележителна " нова помощ за Украйна.

Зеленски би трябвало да се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън този месец и ще му показа проект за преустановяване на войната. Основните детайли са сигурността и дипломатическата поддръжка, както и военна и икономическа помощ, означи украинският водач.

Единственото нещо, от което се опасява съветският президент Владимир Путин, е реакцията на неговия народ, в случай че цената на войната го накара да страда, сподели Зеленски. " Направете Украйна мощна и ще видите, че той ще седне и ще договаря ".

Зеленски също по този начин ще повтори пред Байдън настояванията за Украйна да й бъде позволено да употребява американски оръжия с отдалечен обхват на деяние за нанасяне на удари в дълбочина на съветска територия, добавя Ройтерс
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР