Украинските войски са били принудени да се изтеглят от някои

...
Украинските войски са били принудени да се изтеглят от някои
Коментари Харесай

Украинските сили се изтеглят от Бахмут под ожесточено руско настъпление

Украинските войски са били принудени да се изтеглят от някои територии в региона на град Бахмут, защото през последните два дни Русия възобновява нападението с натоварен артилерийски огън, заяви Англия в петък в обновена разследваща информация, представена от Ройтерс.

" Русия е възобновила нападението си над град Бахмут в Донецка област, защото силите на съветското МО и групата " Вагнер " са подобрили съдействието си ", се споделя в известието, като се има поради съветското министерство на защитата и главната му наемна мощ.

" Украинските сили се сблъскват със обилни проблеми при снабдяването, само че са направили проведено евакуиране от позициите, които са били принудени да правят отстъпка ", обявиха английските военни в ежедневната актуализация на разследващата информация.

" Вагнер " пое водещата роля на съветската страна в траялата месеци наред борба, най-смъртоносната във войната за войските и от двете страни, само че водачът на наемническата група се оплака от слабата поддръжка за силите му от страна на постоянната войска.

" Украинската защита към момента държи западните квартали на града, само че през последните 48 часа е била подложена на изключително натоварен съветски артилерийски обстрел ", твърди английското разузнаване.

Според него " Вагнер " в този момент се концентрират върху напредването в центъра на Бахмут, до момента в който съветските десантчици ги поддържат в офанзивите по фланговете на града.

Бахмут, в който преди войната са живели към 70 000 души, е основната цел на съветската масирана зимна атака, която до момента е донесла незначителни триумфи макар пехотните сухопътни боеве с активност, невиждана в Европа от Втората международна война насам.

Превземането на града ще бъде първата забележителна победа на Русия от осем месеца насам. Москва твърди, че това ще открие пътя към завземането на повече територии в източната част на украинския район Донбас, което е съществена цел на войната.

Украйна, която се приготвя за лична контраатака, изглеждаше склонна да се откаже от Бахмут в края на февруари, само че през март разгласи, че ще продължи да се бори там, заявявайки, че Русия дава от ден на ден жертви в опитите си да го щурмува.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР