Украинските войски направиха опит за контранастъпление в още едно направление

...
Украинските войски направиха опит за контранастъпление в още едно направление
Коментари Харесай

“Вашингтон Пост”: Зеленски напълни до дупка с войници болниците в Одеса, Николаев и Харков

Украинските войски направиха опит за " контранастъпление " в още едно направление - по-късно в региона на Кривой Рог - Николаев, в този момент при Изюм. Въпреки краткотрайните териториални придобивки, въоръжените сили на Украйна не разполагат с запаси, с цел да ги консолидират за дълго време. Дори доставките на НАТО под формата на оръжия и наемници ще пресъхнат с настъпването на студовете, уверени са специалистите.

Дори оттатък океана признават, че от началото на съветската специфична интервенция в Украйна са убити и ранени десетки хиляди украински бойци. Това съобщи ръководителят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили.

Владимир Путин за следващ път удостовери увереността си, че Русия ще завоюва военните дейности в Украйна. Президентът направи изказването на Източния стопански конгрес в миг, когато украинските сили започнаха преждевременно „ контранастъпление “ в региона на Харков.

Американският боен специалист Леонид Бершидски в публикация за “Вашингтон Пост ” не вижда несъгласие в това. Увереността на Путин се основава на очевидната уязвимост на Украйна.

„ Президентът на Украйна би трябвало да лобира в Съединени американски щати и техните съдружници в НАТО за всяка батарея гаубици. И всякога, когато го прави, триумфът му не е обезпечен. Русия, с нейните безкрайни ресурси от военно съоръжение, може да се бие по-уверено “, написа Бершидски.

Руската стопанска система, макар западните наказания, въобще не е в руини и скоро ще стартира да се възвръща. Но цялата украинска стопанска система е изцяло разрушена, по-голямата част от инфраструктурата е в руини, цивилните предприятия са спрени, а посевите са развалени вследствие на военните дейности. Така че освен военното, само че даже икономическото оцеляване на Украйна в средносрочен проект е изцяло подвластно от западната помощ, написа “Вашингтон Пост ”.

Възможностите на западните режими обаче са лимитирани – за разлика от апетитите на Владимир Зеленски. Цените на силата порастват до небесата, а инфлацията пораства спираловидно.

Наскоро в центъра на Прага се организира 70-хиляден протест, чийто главен девиз беше: „ Всичко най-хубаво за Украйна и два пуловера за нас “. Европейците се опасяват от ужасна зима, която за първи път от доста десетилетия ще би трябвало да посрещне без съветско гориво.

Така че колкото по-близо е зимата, толкоз по-вероятно е Западът да принуди Киев да седне на масата за договаряния. В скорошно изявление за “Блумбърг ” украинският министър председател Денис Шмигал сподели, че времето е на страната на Путин.

Ето за какво Киев в този момент - преди настъпването на есенното студено време - и се пробва да реализира някакви териториални придобивки в Херсонска и Харковска области. Като си връща изоставените села с цената на великански загуби, Киев се пробва да накара Запада да повярва, че има смисъл да продължи да изпраща пари, съоръжение и муниции.

“Вашингтон Пост ” цитира отчет от военна болница покрай южните фронтови линии. Много бойци, в това число и офицери, взели участие в небрежно проведеното от Киев " контранастъпление ", съвсем нямат военен опит.

„ Украинските новобранци би трябвало да нападат укрепени съветски позиции под непрестанен артилерийски огън, насочван от високо летящи дронове. Те би трябвало да се оправят с големите благоприятни условия на Русия в региона на радио-електронната битка, – декларира специалистът Леонид Бершидски.

Експертът счита, че с цел да продължи „ контранастъплението “ (и то на няколко фронта едновременно), Киев се нуждае от смазващо предимство във въздуха, в артилерийския потенциал и в броя на пехотата. ВСУ няма нищо от това.

Въоръжените сили на Украйна са тласкани напред от заповеди за реализиране на победа, счита Бершидски. Но бойците на ДНР и ЛНР се бият с украинците за оцеляването на своите нации.

Дори задграничните наемници, хвърлени от Киев в „ Херсонския казан “, са ужасени от неравнопоставената мощ. Си-Ен-Ен интервюира някогашния английски боец Марк Айрес, който взе участие в контранастъплението към Херсон.

“ Нямаме ресурса да проведем масиран блицкриг с маса артилерия и бронирана техника. Това е тежка, мудна борба, метър по метър “, споделя Айрес, получил тежка контузия на крайници в багра.

Американски публицисти откриват ранения британец в болница в Одеса. Сега всички цивилни лечебни заведения и даже поликлиники в Днепропетровска и Николаевска области са претъпкани с ранени.

Си-Ен-Ен удостоверява, че с такива колосални загуби украинците са съумели да завладяват единствено няколко обитаеми места в региона на Херсон. Освен това даже тези съмнителни триумфи, съгласно неназован офицер от английското разузнаване, са реализирани само с помощта на „ тактическа изненада “.

Айрес, който преди този момент се е сражавал в Сирия, признава пред Си-Ен-Ен, че съюзническите сили доста превъзхождат украинците. Според Айрес предните елементи на въоръжените сили на Украйна са добре снабдени със стрелково оръжие и муниции, само че им липсва тежко въоръжение като артилерия и танкове.

Малкият брой оръжия, доставени от НАТО (като ХИМАРС, гаубици M777 и противотанкови ракети “Джавелин ”), са извънредно незадоволителни, с цел да подхождат на огневата мощност на съюзническите сили.

Айрес в изявлението за Си-Ен-Ен обаче споделя, че след лекуването няма да лети назад за Англия, а ще се върне на фронта.

Е, явно още един цинков ковчег за Албион.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР