Украинските военновъздушни сили заявиха, че са унищожили кораб на руския

...
Украинските военновъздушни сили заявиха, че са унищожили кораб на руския
Коментари Харесай

Украйна унищожи кораб на руския флот в Крим

У краинските военновъздушни сили обявиха, че са унищожили транспортен съд на съветския флот край Кримския полуостров, за който се допуска, че транспортира безпилотни летателни апарати, употребявани във войната на Москва против Киев.

" Около 2:30 ч. (00:30 ч. по Гринуич) на 26 декември тактическата авиация на военновъздушните сили нападна с крилати ракети огромния десантен транспортен съд " Новочеркаск " на Черноморския флот на Руската федерация в региона на Феодосия ", се споделя в известие в платформата за известия Telegram.

Във Феодосия се намира огромна съветска военноморска база на окупирания Кримски полуостров.

В по-ранно известие то съобщи, че " Новочеркаск " е бил " погубен ", като добави, че " хората споделят, че той е превозвал " Шахед ", визирайки иранските безпилотни летателни апарати с експлозиви, употребявани постоянно от Русия против Украйна.

Командирът на военновъздушните сили Николай Олеччук разгласява видеозапис на огнена детонация в съветската военноморска база във Феодосия.

Сергей Аксьонов, подкрепяният от Кремъл началник на Крим, съобщи: " В региона на Феодосия е осъществено вражеско нахлуване ".

" Районът на пристанището е отцепен ", написа той в Телеграм.

" Към момента детонациите са спрени, а пожарът е локализиран. Всички съответни служби са на място. Жителите на няколко къщи ще бъдат евакуирани ".

Украйна постоянно нанася удари в Крим, изключително ориентирани против съветските военни.

През април 2022 година тя потопи крайцера " Москва ", флагман на Черноморския флот. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР