Украинските военновъздушни сили съобщиха в сряда, че девет руски военни

...
Украинските военновъздушни сили съобщиха в сряда, че девет руски военни
Коментари Харесай

Украйна: 9 руски самолета са унищожени при експлозии в Крим

Украинските военновъздушни сили оповестиха в сряда, че девет съветски военни самолета са били унищожени при солидни детонации във въздушна база в Крим, съобщи АП.
Прочетете още
Русия отхвърли да има развалени самолети при гърмежите във вторник както и да е имало каквото и да било нахлуване.

Във видеообръщение няколко часа след гърмежите украинският президент Володимир Зеленски даде обещание да си върне Крим, като сподели, че „ тази съветска война против Украйна и против цяла свободна Европа е почнала с Крим и би трябвало да приключи с Крим - неговото избавление “.

В сряда съветските управляващи се пробваха да омаловажат гърмежите, като споделиха, че всички хотели и плажове са незасегнати на полуострова, който е известна туристическа дестинация за доста руснаци.

Експлозиите лишиха живота на най-малко един човек и раниха 13 души. Те накараха туристите да избягат в суматоха, до момента в който кълба пушек се издигаха над близкото крайбрежие. Взривовете изпочупиха прозорци и предизвикаха други вреди в някои жилищни здания.

Високопоставен украински чиновник изрече съмнение, че поредицата от детонации може да са дело на партизани и отхвърли Киев да носи отговорност за случая. От Москва бяха безапелационни, че детонациите се дължат на детонации на складирани муниции.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР