Украинските военновъздушни сили очакват рекорден брой руски атаки с дронове

...
Украинските военновъздушни сили очакват рекорден брой руски атаки с дронове
Коментари Харесай

Украйна очаква рекорден брой руски атаки с дронове тази зима

Украинските военновъздушни сили чакат рекорден брой съветски офанзиви с дронове на своя територия тази зима. Това разяснява полковникът от Военновъздушни сили Юрий Игнат в неделя, до момента в който Киев се приготвя за втора зима на всеобщи бомбардировки върху своите енергийни уреди, написа.

По думите му данните за септември демонстрират, че потреблението на ирански дронове камикадзе Shahed от Русия ще разбие цифрата от предходната година.

" Тази есен и зима... към този момент е реализиран връх във връзка с броя на дронове Shahed. Над 500 (бяха използвани) през септември ", сподели Игнат в изявление за националната телевизия.

Той контрастира това число след " акцията на Русия " с въздушни удари против Украйна предходната зима, когато към 1000 безпилотни самолета Shahed са били употребявани за шест месеца.

Атаките против енергийни уреди предходната зима повредиха забележителна част от енергийната система на Украйна и принудиха множеството градове да лимитират електричеството и топлата вода.

Въпреки че Украйна ускори противовъздушната си защита, публични лица предизвестиха за риска от повтаряне тази зима, като електрическата мрежа към момента е надалеч от възобновяване след последната серия бомбардировки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР