Украинските военни твърдят, че са свалили 25 от 63-те ракети

...
Украинските военни твърдят, че са свалили 25 от 63-те ракети
Коментари Харесай

Киев е свалил 25 от общо 63 руски ракети Кинжал

Украинските военни настояват, че са свалили 25 от 63-те ракети " Кинжал " , изстреляни от съветските войски по време на цялата война. Това разкри пред украинска медия представителят на военновъздушните сили на ВСУ Юрий Ихнат.

" От началото на пълномащабното навлизане на Русия имаме 63 изстреляни ракети " Кинжал " , 25 от тях са унищожени. От пролетта на предходната година получихме система за противовъздушна защита Patriot и опция за заличаване на аеробалистични ракети ", сподели Юрий Ихнат, представен от организация Укринформ.

В същото време той не удостовери или отхвърли информацията, че една от ракетите е паднала в река Днепър в Киев, като акцентира, че от наличното видео е невероятно да се откри типът на ракетата .

Според украинските военни през нощта на 2 януари съветските войски са направили масиран обстрел на Украйна, употребявайки разнообразни типове оръжия, в това число изстрелвайки 10 ракети Х-47М2 " Кинжал ". По данни на ВСУ всички те са били свалени от средствата за противовъздушна защита на Украйна.

Руският президент Владимир Путин за пръв път приказва за хиперзвуковата, по този начин наречена " аеробалистична " ракета в обръщението си към Федералното заседание през март 2018 година
 Украйна
Украйна " хвана " съветска управляема ракета Х-59 в небето си

Кремъл губи военна техника в боевете за Авдеевка

Тогава бяха показани видеоматериали от тестването на ракетата и беше декларирано, че откакто е била пусната от аероплан в дадена точка, ракетата е летяла с хиперзвукова скорост, превишавайки скоростта на звука 10 пъти. Твърдеше се също, че ракетата е способна да преодолее всевъзможни системи за противовъздушна защита .

Някои военни специалисти обаче се съмняват, че тя фактически може да се движи с такава скорост, и означават, че " Кинжал " не дава отговор на критериите за хиперзвуково оръжие , защото е балистична ракета с въздушно базиране.
 Русия към момента създава ракети
Русия към момента създава ракети " Кинжал " с европейски елементи

Американските микросхеми, които се употребяват в " Кинжал ", се внасят в Русия посредством китайска компания

Би Би Си не е в положение да удостовери точността на изказванията, направени от формалните органи на воюващите страни в бойна обстановка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР