Украинските военни твърдят, че са пробили първата отбранителна линия на

...
Украинските военни твърдят, че са пробили първата отбранителна линия на
Коментари Харесай

Окупаторите трябва да знаят: Ще ги гоним до границата!

Украинските военни настояват, че са пробили първата отбранителна линия на Русия в окупираната Херсонска област.

Напредъкът, за който оповестява Киев, наподобява е част от дълго чаканата контраатака, подхваната от украинските сили в опит да си върнат южната част на страната.

Новото развиване идва след седмици на украински офанзиви, които имат за цел да отрежат главните пътища за доставяне на съветските сили там. От своя страна военните на Русия настояват, че украинските войски са претърпели тежки загуби по време на несполучлив опит за офанзива.

В постоянното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски още веднъж насочи остро предизвестие към съветските сили.

„ Въоръжените сили на Украйна, нашето разузнаване и нашите сили за защита си правят работата. Украйна си връща своето. Ще върне Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област и Крим. И наложително всички наши води в Черно и Азовско море - от Змийския остров до Керченския проток ”, уточни украинският държавен глава.

Той акцентира: „ Но окупаторите би трябвало да знаят: ще ги гоним до границата. До нашата граница, чиято линия не е изменена. Окупаторите го знаят добре и в случай че желаят да оцелеят - време е съветските военни да бягат. Прибирайте се ”, приканва Зеленски.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР