Украинските военни сили поразиха руско военно летище Саки в Крим,

...
Украинските военни сили поразиха руско военно летище Саки в Крим,
Коментари Харесай

Украинските сили поразиха руски команден пункт на военно летище в Крим

Украинските военни сили поразиха съветско военно летище " Саки " в Крим, като са унищожили команден пункт на съветските окупатори. Новината заяви командирът от Военновъздушни сили Николай Олешчук.

През последната седмица в съветските канали в Telegram се оповестява за няколко ракетни офанзиви на полуострова. Поставените от Русия локални управляващи там обаче излизат с изказвания, че всички ракети са били свалени и не признават вреди.

През нощта в петък край военновъздушната база " Саки " край село Новофедоровка в окупирания Крим са избухнали детонации. Руското министерство на защитата заяви рано в събота, че противовъздушната ѝ защита е свалила ракети и дронове в серия от нощни офанзиви над полуострова и западната част на Черно море.

Властите в южния граничен град Белгород оповестиха желанията си да стартират да изтеглят жителите си след серия от съдбовни украински набези. Предложението на губернатора Вячеслав Гладков пристигна ден откакто през нощта при обстрел бяха ранени минимум двама души и бяха избити стъклата на високи здания.

Междувременно Русия продължава да нападна Украйна с ракети - като за първи път от началото на нашествието тя е употребила военна техника, доставена от Северна Корея. Новината беше обявена първо от Белия дом, а по-късно и от Киев.

Британският държавен секретар по въпросите на защитата Грант Шапс, съобщи, че " ще създадем по този начин, че Северна Корея да заплати висока цена за поддръжката си за Русия ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР