Украинските военни съобщиха днес, че се работи по евакуацията на

...
Украинските военни съобщиха днес, че се работи по евакуацията на
Коментари Харесай

Русия поема контрола над Мариупол, украинските сили се изтеглят Азовстал

Украинските военни оповестиха през днешния ден, че се работи по евакуацията на всички оставащи военни от стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол и предаване на контрола над пристанищния град на Русия след месеци бомбардировки, съобщи Ройтерс.

Евакуацията на стотици бойци, доста от тях ранени, в следени от руснаците градове, евентуално бележи края на една от най-продължителните и кръвопролитни борби във войната в Украйна и забележителна загуба за Киев. Мариупол е в руини след съветската блокада, а украинските управляващи споделят, че жертвите са десетки хиляди.

Над 260 украински бойци са били евакуирани от обсадения цех. Това заяви заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр и посочи, че 53 тежко ранени украински военни са изведени и настанени в здравно заведение в Новоазовск.

Други 211 души са били изведени по филантропичен кулоар. За по-нататъшното им завръщане вкъщи ще бъде осъществен развой на замяна.

Украинският президент Володимир Зеленски акцентира в своето вечерно послание, че " работата по прибирането на момчетата вкъщи продължава и тя изисква тактичност и време ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР