Украинските военни съобщиха, че техните войски са се изтеглили от

...
Украинските военни съобщиха, че техните войски са се изтеглили от
Коментари Харесай

Украинските сили се изтеглят от важен район на Часов Яр

Украинските военни оповестиха, че техните войски са се изтеглили от част от Часов Яр в източната област Донецк, ден откакто Русия съобщи, че нейните сили са поели надзор над регион в стратегическия град, предава " Ройтерс ".

Ако съветските сили открият цялостен надзор над града, те евентуално биха могли да го употребяват като плацдарм за придвижване на запад към украинските градове Краматорск и Славянск.

Министерството на защитата на Русия заяви в сряда, че неговите сили са поели контрола над региона " Нови ", който се намира на запад от канала Северски Донец-Донбас, който минава през източната част на града.

" Стана непрактично да се задържи кварталът на канала, откакто врагът навлезе в него, тъй като това заплаши живота и здравето на нашите военнослужещи и позициите на нашите бранители бяха унищожени ", сподели военният представител Назар Волошин пред украинската телевизия.

Командването взе решение за евакуиране на по-защитени и готови позиции, само че и там съперникът не стопира дейните си бойни дейности ", сподели той.

Руските сили, които започнаха пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година,от няколко седмици и се пробват да отворят нов фронт покрай североизточния град Харков

Напредването в Харковска област , само че украински военни анализатори признават, че 2024 година е била сложна година за Украйна на бойното поле и че забавянето на приемането на военна помощ от Съединени американски щати е оказало въздействие.

" Имаме 14 незадоволително оборудвани бригади, които нямат подобаващи оръжия " , сподели украинският президент Володимир Зеленски в изявление за Bloomberg, оповестено в неговите обществени медии в четвъртък. " Доставките би трябвало да идват, само че идват постепенно, за жалост. "

Тъй като страната чака оръжията, които са сериозни за нейната борба, Зеленски сподели, че Украйна би трябвало да отбрани това, което има , преди да приказва за контранастъпателни дейности.

Украинската войска съобщи в ежедневна сводка, че през последните 24 часа е имало повече от 161 бойни стълкновения, множеството от които в Донецка област.

Той сподели, че неговите войски са попречили на съветските сили да пробият украинската , който включва региони покрай Часов Яр.

През миналата седмица украинската войска също заяви за усилване на боевете на Торецкия фронт в Донецка област. Волошин сподели, че съветските сили са атакували там 114 пъти през миналата седмица спрямо 31 офанзиви през седмицата преди този момент.
 Руски обстрел рани седем души в украинския град Никопол
Руски обстрел рани седем души в украинския град Никопол

Градът е обект на чести обстрели в последните дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР