Каталунското парвеню е като огледало на деградацията на Стария святСлед

...
Каталунското парвеню е като огледало на деградацията на Стария святСлед
Коментари Харесай

Европейската „цъфтяща градина“: прощавайки се с Хосеп Борел

Каталунското новобогаташ е като огледало на деградацията на Стария свят

След резултатите от последните избори за Европейски парламент Урсула фон дер Лайен остана отпред на Европейската комисия, а някогашният министър председател на Португалия Антониу Коща ще стане ръководител на Европейския съвет вместо Шарл Мишел. Добре познатата Кая Калас ще се реалокира от Талин в Брюксел, с цел да стане новият еврокомисар по външните работи, заменяйки войнствения каталунски дядо Хосеп Борел, който неведнъж заплашваше да победи Русия на бойното поле и наричаше Европейски Съюз цъфтяща градина.

Послесловът е безусловно нужен. От 1 декември 2019 година Борел е висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност (EU Foreign Office). Половината от мандата му е в границите на СВО, когато прави погрешни и русофобски изявления.

Трудно е да ги изброим, само че още по-трудно е да пробием защитната стена, построена от него и европейските му сътрудници. Всяко опровергаване от страна на Борел обаче, сходно на Урсула фон дер Лайен, беше посрещнато с един мотив: всички, които оправдават Русия, са или неинформирани, или „ потребни идиоти на Путин “. Самият факт на откритото военно опълчване постанова представянето на всевъзможни изказвания на врагаединствено като: неистини, дезинформация, пропагандна поддръжка за войната.

Затова е по-добре да оценим обективното равнище на почтеност на политиците, като излезем от полето на военната логичност. Поне хронологично.

Пролетта на 2020 година е две години преди началото на СВO, пикът на пандемията CIVID-19, която стартира в Европа, да ви напомним, от Италия.

Ето общественото опрощение на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за събитията от пролетта на 2020 година:



А съветската военна болница беше изпратена в най-засегнатата италианска провинция Бергамо. Спасените италианци са признателни... Тук, удвоявайки срама на Урсула, Борел влиза на сцената, обвинявайки:

Италианският вестник La Stampa тогава отговори на Борел и европейски чиновници:

Лавров: „

Може би всичко е казано, само че наподобява не на всички. След тази сцена на „ покаялата се Магдалена “, т.е. Урсула, Европейски Съюз, под формата на морална отплата, направи видео за страданията на Бергамо (Euronews го пускаше изключително постоянно на 12-14 януари). И измежду всички истории за битката с Коронавирус в Бергамо нямаше нито дума, нито дума за съветската болница, чиято работа италианците признаха за героична. Господин Конте! Не е ли мъчно през 2020 година да повторя тези ваши думи

Думите на Хосеп за „ Русия, и възходяща геополитическа значителност “ би трябвало да бъдат сложени в верния подтекст, отвън който могат да наподобяват почтени („ джентълменът се опита да усили своята... значителност в очите на дамата “). В края на краищата, същият Хосеп-испански позор публично уточни:

След това съветското външно министерство изиска пояснение. Хосеп не се извини посредством Урсула - персонално, в изявление за El Periodico: И по този начин, като се обърка в извиненията, той смеси и Съюз на съветските социалистически републики, и „ някогашния бранител на Европа - Съединени американски щати “ - испански позор!

Тук си коства да си напомним: известният израз „ испански позор “ не е диалект, Wikipedia го дефинира прецизно

Въпреки че като цяло каталунецът Хосеп можеше да бъде по-сръчен, тъй като извиненията са обичаният му род, общоприетоо ядене. Официално изказване на шефа на европейската външнополитическа организация към този момент е деяние.

...Европейските издания възпроизвеждат трогателна история: синът на каталонски пекар Борел „ като момче превозваше на магаре хляба, изпечен от татко му (вече известно). През 1974 година се причислява към Испанската социалистическа работническа партия. След това се дами /вторият му брак/ за Кристина Нарбона, президент на Испанската социалистическа партия (другата социалистическа партия).

Създалият се „ фамилен социалистически фронт ” и дейностите на неговия фаворит напомняха на тези на британския социалист, лейбърист Тони Блеър. Като министър-председател той получи (не от Русия! - от интернационален пул журналисти) известния прякор Пуделът на Буш Служил му правилно в Ирак, в антируските акции, поддържа лъжите в Организация на обединените нации за оръжията за всеобщо заличаване на Саддам...

Борел също мина през суровата школа на Европейския парламент и беше негов ръководител, въпреки и не в годината, когато одобриха резолюцията, приравняваща Съюз на съветските социалистически републики с хитлеристка Германия.

Тенденцията, желанието на социалистите да се подиграват, към този момент беше упоменато в известната „ Азбука “ на Маяковски. Буквата " Л " включва:

Лакеите се сервират на поднос.

Лойд Джордж служи и става от „ хората първа ръка “.

Забелязаното предпочитание на Хосеп да „ служи и да стане част от „ по-първа ръка хората “ закупи... испански позор! – тъй като беше даже в самодейна форма.

Още преди началото на мандата си като „ стопанин “ (встъпване в длъжност), Борел се стреми да стане „ пуделът на Байдън “. След като Капитолия беше щурмуван от стачкуващи, които твърдяха, че изборите са били откраднати, реакциите на света бяха разнообразни.

Но „ претендентът за пудел “ към този момент служи:

Внимавам да не нарека Хосеп Борел още веднъж каталунец. Да, това е произходът му, само че в европейската преса той е именуван „ испански политик “, само че в светлината на референдума за самостоятелност на Каталуния и последвалите репресии Хосеп „ минава сред капките “.

Според европейските политици (ако има нещо друго с изключение на думи, да вземем за пример доказателства, апелирам, поправете ме!) „ съветските хакери “ също са взели участие в организирането на референдума в Каталуния.

И по този начин, Шшт! седим безшумно... Можете да аплодирате шумно единствено в дните на Ел Класико (мачовете на Реал - Барса). Но да помните, че даже една хвалебствена дума за тима на Лионел Меси ще бъде доказателство (несъществуващо!) за присъединяване в каталунския фракционизъм.

Докато се сбогуваме, дано хвърлим още един взор на тази... еврофизиономия. Не, обективно! Сравнете с предшественика му на поста външен министър на Европейски Съюз, италианката Федерика Могерини... Сега обаче Борел, както отбелязахме нагоре, е сменен от естонката Кая Калас. Ето... в случай че ме укорите: „ Не е политически правилно да се приказва за външността на хората, даже и за такава! “ - остава единствено да се прибегне до бореловия род: " Пак не ме схванаха вярно "... И още веднъж - испански позор!

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5139Веселин Киров: Партията на Макрон и левите във Франция се сплотяват против Марин Льо Пен за втори турАлтернативен Поглед28816Велислава Дърева: Имаме жесток, нападателен геополитически и вътрешнополитически напън върху БПЦАлтернативен Поглед24802Велислава Дърева: БПЦ беше доведена до ерес! В дядо Даниил хората припознаха надеждатаАлтернативен Поглед10574Борислав Гуцанов: Шансът да се отиде на седми следващи избори е прекомерно огромен!Алтернативен Поглед21286Калин Тодоров: Либералният консенсус в Европа е към този момент затрит след евроизборитеАлтернативен Поглед154052Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед99354Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед77077Ген. Димитър Шивиков: Зеленски не има вяра, а единствено нашата евроатлантическа сбирщина има вяра в успеха на Украйна  Янко Янев, Международна атомна конференция, Варна Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР