Украинските военни съобщиха, че през последните 24 часа „противникът е

...
Украинските военни съобщиха, че през последните 24 часа „противникът е
Коментари Харесай

14 ден от войната: Русия обяви режим на тишината

Украинските военни оповестиха, че през последните 24 часа „ съперникът е забавил темпото на настъпателната си интервенция, прибягва най-вече до ракетни и бомбени удари по цивилна инфраструктура “.

В изказване на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се споделя, че Русия продължава да се концентрира върху обкръжаването и завладяването на градовете Киев, Суми, Харков, Мариупол, Николаев и Чернигов, както и върху основаването на сухопътен кулоар сред Русия и анексирания полуостров Крим.

За тази заран Русия разгласи нов „ режим на тишина “ за евакуация на мирното население от тези градове. На хората, които желаят да изоставен Чернигов и Киев, се оферират единствено направления до съветска и беларуска територия. Жителите на останалите градове могат да заминат за Западна Украйна, твърдят от съветското министерство на защитата.

Организация на обединените нации заяви, че два милиона украинци към този момент са избягали от страната след нахлуването на Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски направи невиждано послание към английските депутати в Камарата на общините. Той прикани депутатите да наложат още наказания на Русия поради нашествието в страната му. За тази заран Русия разгласи нов режим на тишина в Украйна, с цел да може да се извърши евакуация на мирното население от градовете - Мариупол, Суми, Харков, Чернигов и Киев.

В изказването си пред английските депутати президентът Зеленски акцентира, че " ние няма да се предадем и няма да загубим “. Той напомни думите на Уинстън Чърчил като сподели:

„ Ще се бием в горите, по крайбрежията, по улиците, ще продължим да се борим за нашата земя, каквато и да е цената “.

Зеленски изрече своята признателност към английския министър председател Борис Джонсън за дейностите му по отношение на рецесията в Украйна. Малко по-рано Англия разгласи, че последователно ще приключи вноса на съветски нефт до края на 2022 година

Междувременно американският президент Джо Байдън удостовери цялостната възбрана за импорт на съветски нефт, полутечен природен газ и въглища, като ходът му цели да нанесе „ мощен удар “ на Путин. Европейски Съюз също направи стъпки към понижаване на зависимостта на континента от съветския газ.„

ТЕМА преди 10 часа 1407 преди 10 часа 2176 преди 10 часа 1249
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР