Украинските военни разрушиха със собствени ракети жилищна сграда в центъра

...
Украинските военни разрушиха със собствени ракети жилищна сграда в центъра
Коментари Харесай

Украинското ПВО разрушава Киев с “приятелски огън”

Украинските военни унищожиха със лични ракети жилищна постройка в центъра на Киев. Според съветското министерство на защитата при отбиване на съветска офанзива против боен цех една от украинските системи за Противовъздушна отбрана е сваляла ракетите от друга система. В резултат на това една от тях е попадала върху жилищна постройка и се е взривила. Всички съветски ракети са попаднали в задачата. Защо тактиката за отбрана на военните обекти води до такива неточности от подразделенията за Противовъздушна отбрана на ВСУ?

В неделя кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че ракета е блъснала една от жилищните здания в “Лукяновка”, добре прочут исторически регион, ситуиран покрай центъра на града. В резултат на разрушенията множеството от локалните поданици са били евакуирани.

Също по този начин украинските медии оповестяват за гибелта на един мъж и тежките пострадвания на брачната половинка му, съветската гражданка Тамара Зайцева. Освен това фотосите на паспорта на рускинята, които бяха необятно публикувани в обществените мрежи, станаха основа за обвинявания против Москва: „ Русия стреля с ракети по личните си жители в Украйна “.

Още на идващия ден обаче стана ясно, че многоетажната постройка е разрушена не поради попадение на съветска ракета, а вследствие на неправилна работа на украинските системи за противовъздушна защита. „ Точно зад тази къща се намира отбранителният цех „ Артьом “, който създава управляеми ракети „ въздух-въздух “ и артилерийски снаряди. Снимката демонстрира какво е влетяло през цеховете на завода “, написа каналът в “Телеграм” “Война против фалшификатите”.

Още в понеделник тези съображения бяха доказани по време на брифинг от прессекретаря на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков. Той съобщи, че ВСУ са свалили по простъпка две свои лични зенитни ракети С-300 от комплекс “Бук”. Предполага се, че една от тях е попаднал в жилищната постройка.

„ На 26 юни съветските Върховен касационен съд нападнаха цеховете на ракетно-строителната корпорация „ Артьом “ в Киев с четири високопрецизни въздушни ракети. Това дружество е произвеждало муниции за украинските реактивни системи за залпов огън “, се споделя в известие на Министерството на защитата.

„ Киевският режим направи опити за прехващане на съветски високопрецизни ракети с противовъздушни оръжия, ситуирани в града. Повече от 10 зенитни ракети са употребявани от украинските екипажи на зенитно-ракетните комплекси С-300 и “Бук-М1”. Поради неналичието на съгласуваност сред пусковите установки на системите за Противовъздушна отбрана и радио-техническите средства, ситуирани в градските региони, две зенитни ракети С-300 са свалени във въздуха от украински “Бук”. Предполага се, че една от свалените зенитни ракети е попаднала в жилищната постройка “, обобщиха от Министерството на защитата.

В същото време това не е първият път, когато заради активността на украинската система за Противовъздушна отбрана ракети или осколки от ракети попадат в жилищни здания в Киев. В края на февруари медиите оповестиха, че съветските военни са блъснали многоетажна постройка на бул. “Лобановски”. Руското министерство на защитата обърна внимание на естеството на вредите по постройката, което демонстрира, че я е блъснала зенитна ракета, и по този метод отхвърли присъединяване на съветските въоръжени сили в този случай.

Подобни случаи са регистрирани и в регионите “Дърница” и “Куреневка”. Освен това през март и април бяха осъществени и ракетни офанзиви върху същия цех „ Артьом “, вследствие на което Министерството на защитата заяви, че някои от индустриалните здания на предприятието са били унищожени от високопрецизни далекобойни оръжия. Тоест тази цел е добре позната на съветските военни, както и обектите, ситуирани към нея.

„ Що се отнася до дейностите на украинските системи за Противовъздушна отбрана неналичието на взаимоотношение, оповестена от съветското министерство на защитата, е голям проблем и риск на първо място за самите поданици на Киев. Това е като да се пробвате да свържете аналогов тв приемник към цифрово лъчение. Това не може да се направи без специфична приставка “, сподели Юрий Кнутов, боен историк и шеф на Музея на противовъздушната защита.

„ С-300 се оферират в няколко модификации. И в случай че някои са предопределени за отбрана на войските, то други са предопределени за отбрана на неподвижни обекти. Няма директна съгласуемост сред тях, те не могат да пасват автоматизирано. Това може да стане единствено в ръчен режим. И в случай че се направи погрешно, тогава са вероятни съществени неточности, които да доведат до погрешно прехващане и обстрел на цели “, разясни специалистът.

Освен това ВСУ от дълго време са концентрирали сили за противовъздушна защита не към периметъра на Киев, с цел да защитят цивилната инфраструктура, а вътре в градските квартали, с цел да защитят съответни военни обекти, заводи и предприятия. „ Проблемът е, че се намират в жилищен регион. А в тази ситуация с “Бук” ракетата първо се изстрелва към избран квадрант и едвам по-късно се включва полуактивната глава за самонасочване. И до момента в който главата не се задейства, ракетата не се ръководи, тъй че елементарно може да влезе в жилищна постройка “, твърди събеседникът. Струва си да се означи, че обстановката, когато войските правят неправилен обстрел сами, се назовава " другарски огън " във военната среда. Една от аргументите е неточност при прицелването.

Целта на ВСУ " в този случай е явна ", споделя специалистът. „ Официален Киев, парадоксално, употребява жителите на Киев като жив щит. Украинското управление прави това преднамерено, с цел да упрекна Русия за унищожаването, в случай че цивилната инфраструктура бъде развалена. Същото важи и за историята с рускинята, станала жертва на непрофесионалните дейности на украинските военни “, изясни той. И другите специалисти също считат, че украинските военни не схващат изцяло главните правила на системите за Противовъздушна отбрана.

„ Така оперативният дежурен на полк, дивизия или корпус за Противовъздушна отбрана, който има право да даде заповед за пукотевица при неявяване на пълководец на бригада, приема работна карта, когато отива на бойно дежурство. Той маркира точките в рамките на отговорността на това формирование, чието проваляне не може да бъде позволено ”, изяснява Сергей Хатильов, някогашен началник на зенитно-ракетните войски на командването на специфичните сили на Военновъздушни сили на Русия.

„ Тези данни сигурно би трябвало да се вземат поради при изстрелването на бойни ракети. Но в силите за Противовъздушна отбрана на ВСУ такава задача не е сложена - те стрелят на всички места. Не ги интересува какво има на земята – особено оборудване или цивилен квартал “, отбелязва Хатильов. Освен това, съгласно него, „ при пукотевица с бойни дейности всички полкове и елементи, прилежащи на обещано формирование, би трябвало да поддържат връзка между тях посредством оперативната служба”.

„ Така всеки схваща каква е задачата. Също по този начин тези данни се предават на по-висок команден пункт. Така работи единната система за известяван. С нейна помощ можете да предприемете ограничения за минимизиране на вероятността от ракетни парчета да попаднат в жилищни региони или да се уведоми популацията авансово за допустима опасност. Въоръжените сили на Украйна въобще не вършат нищо сходно “, оплака се събеседникът.

„ Освен това ВСУ от дълго време употребяват несъответстващи тактики за отбрана на военни обекти, ситуирани измежду цивилна инфраструктура. В тази връзка поражда въпросът: какво биха могли да опълчват съветските въоръжени сили на това?” пита специалистът.

„ Тук с изключение на прецизни удари по вражеските сили за Противовъздушна отбрана е нужна саботажна работа, с помощта на която украинските системи могат да бъдат деактивирани. Важна е и доста фината работа на разузнаването, благодарение на която бихме могли да проследим придвижването на вражеската техника, неутрализирайки я надалеч от жилищни здания. За страдание, надали е допустимо да се правят сходни интервенции без загуби, само че ние сме изцяло способни да решим такива проблеми “, заключи Хатильов.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР