Украинските военни продължават да унищожават руските окупатори. На 10 декември

...
Украинските военни продължават да унищожават руските окупатори. На 10 декември
Коментари Харесай

Киев: ВСУ успешно спря вражески атаки в Луганска и Донецка област

Украинските военни не престават да унищожават съветските окупатори. " На 10 декември нашите бойци сполучливо стопираха вражеските офанзиви в Луганска и Донецка области. "

Това заяви в постоянната си утринна сводка Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, написа. Ситуацията във Волинското и Полеското направление остава непроменена, без признаци за образуване на противников настъпателни групи, се споделя още в известието.

В Северското и Слобожанското направление врагът продължава да държи войските си в граничните региони на Брянска, Курска и Белгородска област. Минометен и артилерийски огън порази обитаемоте места Винтовка и Могрица в Сумска област и Стрелеча, Зелено, Старица, Огурцово, Варваровка, Черняков, Чугуновка, Двухлетная и Редкодуб в Харковска област.

В Купянското и Лиманското направление окупаторите обстрелваха регионите на Западно, Кисловка, Табаевка, Песчаное, Крахмално, Берестовое, Харковска област, Терни, Донецка област, и Стелмаховка, Новогоровка, Макиевка, Площадка, Невское и Диброва, Луганска област.

В направленията Бахмут и Авдеевка врагът обстрелва позициите на силите за защита в региона на повече от двадесет обитаеми места. По-специално, Верхнекаменное, Спорное, Веселое, Берестовое, Билогоровка, Яковлевка, Соледар, Бахмут, Бахмут, Георгиевка, Маринка, Бяла гора, Курдюмовка, Железное и Авдеевка от Донецка област.

В посока Новопавловск врагът се опита да удари позициите ни с танкове и артилерия край Велика Новоселка, Нескучне, Пречистовка и Угледар в Донецка област.

В посока Запорожие съветските нашественици обстрелват повече от двадесет селища. Сред тях са Зелено поле, Новосилка, Новопол, Времовка в Донецка област и Новоандреевка, Орехов, Гуляйполе, Дорожнянка, Железнодорожное и Малая Токмачка в Запорожка област.

По посока на Херсон, предградията и Херсон и други селища по крайбрежието на Днепър са подложени на огнени офанзиви.

През миналото денонощие частите на Силите за защита отблъснаха нападенията на съветските окупанти в регионите на Новоселовское, Андреевка, Червонопоповка, Жиловка, Серебрянское и Билохровка в Луганска област и Верхнекаменное, Соледар, Бахмут, Подгородное и Бахмут в Донецка област.

През миналото денонощие частите на ракетните войски и артилерията на украинските отбранителни сили нанесоха удари по три командни пункта и три региона на концентриране на персонален състав, оръжие и военна техника на окупаторите.

Заплахата от ракетни офанзиви против уреди на енергийната система и сериозната инфраструктура в Украйна остава.

През последните две седмици във краткотрайно окупираната територия на Луганска област съветските нашественици правят обиски в образователни заведения. Целта е да се разпознават и унищожат книги на украински език и материали, съдържащи украински знаци.

С цел попълване на непълния състав на вражеските елементи, настоящи в Северодонецкото направление, на краткотрайно окупираната територия на Луганска област са засилени ограниченията за насилствена готовност. Увеличен е броят на патрулите в град Красный Луч, които ревизират документите на мъжете, връчват им призовки и ги водят в пункт за събиране на мобилизирани мъже.

Ще ви напомним, че на 10 декември в окупирания Мелитопол бяха чути повече от 10 детонации. Впоследствие кметът Иван Федоров съобщи, че е имало удари против съветски бази.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР