Украинските военни може да се наложи да се оттеглят към

...
Украинските военни може да се наложи да се оттеглят към
Коментари Харесай

Гайдай: Може да се наложи украинските сили да се изтеглят от позициите си в Северодонецк

Украинските военни може да се наложи да се отдръпват към " по-силни позиции " в източния град Сиеверодонецк, където се води новата огромна борба от съветската инвазия в Украйна, само че " те няма да се откажат от града ", сподели губернаторът на Луганска област Сефгей Гайдай, представен от Ройтерс.

Украйна чака Русия да ускори бомбардировките си над Северодонецк и да провежда мощна атака, защото Москва концентрира там всичките си старания, сподели по малкия екран Гайдай.

" Борбата към момента продължава и никой няма да се откаже от града, даже в случай че нашите военни би трябвало да се отдръпват на по-силни позиции. Това няма да значи, че някой се отхвърля от града - никой няма да се откаже от нищо. Но е допустимо (те) да бъдат принудени да се изтеглят ", сподели той.

Битката за индустриалния град се обрисува като основна, защото Русия концентрира офанзивната си мощност с вярата да реализира една от декларираните си цели - да превземе изцяло Луганска област от името на проруските сепаратисти.

" Очакваме количеството на обстрелите и бомбардировките на Лисичанск и Северодонецк да се усилят неведнъж, чакаме мощни настъпления в посока Северодонецк и Попасна и опити да се пресече още веднъж река Северски Донец, с цел да се сътвори плацдарм и да се развие в допълнение настъплението ", сподели Гайдай.



Той сподели, че главната цел на Русия през идващите дни е да превземе Северодонецк и изцяло да отреже стратегически значимия път от градовете Бахмут (Артьомовск) и Лисичанск.

" Битките ще бъдат доста яростни и те ще се хвърлят всичко, което имат, с цел да изпълнят тази задача ", сподели той.

Битката за Северодонецк е съветска осведомителна интервенция под формата на стълкновение . Една от главните ѝ цели е Москва да сътвори усещането, че Русия е възстановила силата си и в този момент ще смаже Украйна, само че това усещане е погрешно. Това е заключението на Институтът за проучване на войната (ISW), който във втора информация за деня разгласява разбора си развиването на войната в Украйна. Наблюдателите декларират, че съветската войска в Украйна е все по-изтощена и не може да реализира решителна победа, изключително в случай че украинците удържат в този момент.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР