Украинските военни медици ще кастрират пленените руски войници. Тази новина обикаля

...
Украинските военни медици ще кастрират пленените руски войници.
Тази новина обикаля
Коментари Харесай

Кастрира ли Украйна пленени войници? |

Украинските военни медици ще кастрират пленените съветски бойци.

Тази вест обикаля обществените медии, а през днешния ден се завъртя и в няколко български медии, след утринно на интернационалният анализатор Боян Чуков в телевизия Bulgaria ON AIR. Според него са дадени инструкции за кастрация на военнопленници.

Изказването се базира на изявление на лекаря Генадий Друзенко за телевизия " Украйна 24 ", сподели инспекция на OFFNews. Друзенко оглавява ПДМШ - Първа доброволческа мобилна болница.

Междувременно, клипът с изявлението бе свален от Youtube канала на малкия екран. Все още обаче той може да бъде открит в други канали.

Клипът е достоверен, само че интервюираният твърди, че думите му са извадени от подтекст и се извинява за тях, разяснява Валентина Василева-Филаделфевс - ръководител на българската Единна национална партия и някогашен народен представител, музикант и деятел:

" Свързах се с основния редактор на телевизия " 24 канал " - Киев, с цел да схвана истината. Тя е следната - този клип не е фалшив. Имало е такова изявление с Генадий Друзенко в телевизия " Украйна 24 ", която е благосъстоятелност на олигарха Ахметов. Генадий Друзенко съобщи, че това е спомагателен монтаж на малкия екран и думите му са извадени отвън подтекста. Въпреки това се извинява, че ги е произнесъл. Украинските медии и публични организации остро разкритикуваха както клипа на малкия екран, по този начин и неуместната смешка на Друзенко. "

Днес Друзенко разгласява опровергаване във фейсбук:

" ОФИЦИАЛНО Е!
#ПДМШ никого не кастрира и няма да го направи.
Това бяха страсти. Извинете ме. Ние спасяваме животи. Точка.

Страницата на полевата болница също помества позиция:

" Вчера онлайн водачът на ПДМШ Генадий Друзенко направи прочувствено изказване за стерилизацията на нашествениците. Изявлението е провокирано от закани персонално към Генадий и фамилията му. Беше извадено от подтекста и пропагандирано от съветските пропагандни канали.

ПДМШ официално заявява, че не е била ангажирана, не е ангажирана и не възнамерява да стерилизира съветски нашественици, камо ли пленени съветски бойци и офицери. Нашата задача е да спасяваме животи. Работим в прецизно сходство с условията на Конвенцията за отнасяне на военнопленниците (Женевска спогодба от 1929 г.) и други условия на интернационалното филантропично право, като се придържаме към всички правила и традиции на войната. Ръководителят на ПДМШ се извинява за страстите си, провокирани, още веднъж посочваме, от брутални закани към него и фамилията му. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР