Украинските военни казват, че нейните войски работят за отблъскване на

...
Украинските военни казват, че нейните войски работят за отблъскване на
Коментари Харесай

Украинските войски работят за настъпление от контролираната от Русия страна на ключовата река, след като са се укрепили

Украинските военни споделят, че нейните войски работят за отбиване на съветските сили, ситуирани на източния бряг на река Днепър

От Асошиейтед прес, 18 ноември 2023 година, 8:46 ч.

КИЕВ, Украйна -- украинските войски работиха, с цел да отхвърлен съветските сили, ситуирани на източния бряг на река Днепър, оповестиха военните в събота, ден откакто Украйна съобщи, че е осигурила голям брой предмостия от тази страна на реката, която разделя отчасти окупираната от страната Херсонска област.

Украинците в този момент се опитваха да „ изтласкат обратно частите на съветската войска, доколкото е допустимо, с цел да улеснят живота на (западния) бряг на Херсонска област, тъй че да бъдат обстрелвани по-малко “, сподели Наталия Хуменюк, представител на Южното оперативно командване на Украйна.

В отговор съветската войска употребява „ тактическа авиация “, в това число създадените в Иран експлодиращи дронове Shahed, с цел да се опита да овладее украинските войски, сподели Хуменюк.

Широката река е естествена разграничителна линия по продължение на южния военен фронт. Откакто се изтеглиха от град Херсон и се отдръпнаха през Днепър преди година, силите на Москва постоянно обстрелваха обитаеми места от следената от Украйна страна на реката, с цел да попречат на бойците на Киев да напреднат към анексирания от Русия Крим.

На други места противовъздушната защита е свалила 29 от 38 дрона Shahed, изстреляни против Украйна, оповестиха военни чиновници. Един от дроновете, които минаха, удари оборудване за енергийна инфраструктура в южната област Одеса, оставяйки 2000 домове без електричество.

В столицата стотици хора се събраха, с цел да се опълчват на корупцията и да упорстват за пренасочване на публични средства към въоръжените сили. Демонстрацията беше десетата от поредицата митинги в Киев на фона на гнева против общинските планове.

В събота протестиращите държаха украински флагове и банери с лозунги като „ Имаме потребност от дронове, а не от игрища. “

„ Организирах демонстрации допълнително от 100 града, протестиращи против корупцията в Украйна и за повече пари, които би трябвало да отидат за армията “, сподели Мария Барбаш, активистка от организацията „ Пари за въоръжените сили “. „ Първият приоритет на нашия бюджет – локалните бюджети и централния бюджет – би трябвало да бъде армията. “

___

Следете отразяването на AP за войната в Украйна на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР