Украинските власти съобщиха, че известният американски журналист и документалист Брент

...
Украинските власти съобщиха, че известният американски журналист и документалист Брент
Коментари Харесай

Киев: Американски журналист е убит в Украйна

Украинските управляващи оповестиха, че известният американски публицист и документалист Брент Рено е умрял в град Ирпин край Киев.

Началникът на киевската полиция Андрий Небитов разгласи, че журналистът е станал цел на съветски бойци. Други двама публицисти са били ранени и са откарани в болница. Ако бъде доказана това ще е първата гибел на задграничен публицист, отразяващ войната в Украйна.



Разпространени бяха фотоси показващи журналистическа карта на Рено, издадена от в. "Ню Йорк Таймс ". Говорителят на медията Клиф Леви съобщи, че сътрудниците му са натъжени да чуят за гибелта на Рено, само че той не е работил за вестника от 2015 година насам. Документът на фотосите е публикуван преди години. Зсега не е ясно за коя медия е работил Рено в Украйна. Екип на се е укривал дружно с него преди дни.

Съединени американски щати се пробват да изяснят детайлностите към гибелта на американския публицист, заяви за Си Ен Ен Джейк Съливан консултант по националната сигурност на президента Джо Байдън.



"Ако в действителност американски публицист е бил погубен, това е шокиращо и ужасяващо събитие ", сподели Джейк Съливан в отговор на молба да разяснява информацията за гибелта на Рено.

Журналистът е притежател на известни награди "Пийбоди " и "Дюпон ". Заедно с брат му са продуцирали известни телевизионни стратегии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР