Украинските власти са започнали масова евакуация на селища в северната

...
Украинските власти са започнали масова евакуация на селища в северната
Коментари Харесай

Заради ожесточени обстрели: Украйна масово евакуира селища от Сумска област

Украинските управляващи са почнали всеобща евакуация на селища в северната Сумска област поради продължителните интервали на яростни обстрели в региона, оповестиха локални публични представители. Те допълват, че по данни на администрацията до момента са евакуирани общо над 4500 души от 22 села.

Междувременно военновъздушните сили оповестиха, че са свалили 2 изстреляни от Русия дронове Шахед и прибавиха, че съветските сили са обстрелвали Херсонска област. По-рано беше обявено, че жертвите на съветското нахлуване в Одеса са станали 20, а президентът на страната Володимир Зеленски съобщи, че страната му ще усили производството на и офанзивите с дронове.

 
Това е лицемерен акт на безволие: две ракети, като втората е попаднала сега, в който на мястото са пристигнали спасители и лекари. Сред жертвите и ранените има парамедици и спасители от Държавната работа за незабавна помощ. Изказвам съболезнования на всички техни фамилии и близки. 
Володимир Зеленски - президент на Украйна

В същото време двама души починаха, а други трима бяха ранени при украински ракетен удар по съветския граничен град Белгород. По-рано пък губернаторът на съветската Самарска област заяви, че украински дронове са нанесли удари против две петролни рафинерии в района. Те са благосъстоятелност на държавния петролен колос " Роснефт ". Не се оповестява за жертви и ранени. Възникнал е обаче пожар, който след това е бил сподавен. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР