Украинските власти са предоставили на международните следователи, които водят разследването

...
Украинските власти са предоставили на международните следователи, които водят разследването
Коментари Харесай

Украйна не е представила данни от радарите за деня на свалянето на MH17

Украинските управляващи са дали на интернационалните следователи, които водят следствието за свалянето на малайзийския Боинг над Донбас, данните единствено от вторичните радари за деня на случая, съобщи във вторник прокурор Тейс Бергер, представен от ТАСС.
По неговите думи, „ украинските управляващи изпратиха единствено данните от вторичния радар, който записва единствено гражданските аероплан в небето и предава сигнали на земята “. Такива радари, посочи Бергер, получават информация от самолети с включени предаватели и не предават данни за други обекти или за самолети с изключен предавател.
„ Не са получени данни от първичните радари от Украйна “, добави прокурорът. Според резултатите от това следствие се оказва, че радарът в Донецк е изключен, защото се намира на територията, следена от милициите на Донецката национална република, радарът под село Артьомовск е развален по време на боевете, а радарът в Чугуево е бил на планово обслужване, съобщи организация Фокус.
„ Разследването на данните от украинските цивилни и военни радари даде лимитирана информация “, сподели той. Бергер означи, че първичните данни на съветския радар в Уст-Донецк (област Ростов) се оказват по-пълни от първичните данни от украинския мобилен боен радар в Харков. Експертите обаче на никое място не откриха следи от изстрелването на ракетата или съществуването на боен аероплан наоколо до малайзийския Боинг.
Прокурорът в детайли показа експертизи по отношение на техническите аспекти на радара и изясни за какво това е могло да се случи. Но, в случай че неналичието на данни за изтребител, който е могъл да нанесе удар по гражданския аероплан, демонстрират, че в този регион е нямало подобен, неналичието на регистрирани следи от радара за изстрелването на ракета „ не приказва, че е нямало такава “. „ На основата на това ние стигнахме до извода, че следствието на радарните данни е приключено. Не чакаме, че могат да бъдат открити нови радарни данни “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР