Украинските власти разследват опит за контрабанда на 1,2 млн. долара

...
Украинските власти разследват опит за контрабанда на 1,2 млн. долара
Коментари Харесай

Украинските власти разследват опит за контрабанда на 1,2 млн. долара

Украинските управляващи проверяват опит за контрабанда на 1,2 млн. $ от банкови сметки на украинска компания. В схемата е забъркана и българска компания. Това излиза наяве от известие в уеб страницата на офиса на генералния прокурор на Украйна.

По искане на прокурори от Генералната прокуратура съдът е запорирал 1,2 милиона $ в банковите сметки на украинската компания, се споделя още в известието.

Полицията е открила, че по време на военното състояние сдружението се е пробвало непозволено да изтегли тези средства по сметка на българска компания, открита в банката на страната. За задачата са сключили мнима договорка за импорт на селскостопанска продукция през морския терминал на Николаев.

Споразумението е подписано през март 2022 година по време на дейни военни дейности в региона на Николаев. И това направи невероятно действителното претоварване на товари в пристанищата на района, което демонстрира фиктивността на това съглашение и опитите за узаконяване на средствата, се споделя още в известието.

Досъдебното следствие се прави от детективи на Бюрото за икономическа сигурност на Украйна. Те прецизират обстоятелствата за заверка на имущество, добито по незаконен метод, укриване на налози и служебна имитация.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР