Украинските власти разследват 260 криминални случая, включващи предполагаеми нарушения в

...
Украинските власти разследват 260 криминални случая, включващи предполагаеми нарушения в
Коментари Харесай

Украйна разследва 260 случая на злоупотреба при набирането на войници

Украинските управляващи проверяват 260 престъпни случая, включващи хипотетични нарушавания в центровете за набиране на бойци, съобщи през днешния ден Украинското държавно бюро за следствие, представено от Ройтерс.

Президентът Володимир Зеленски уволни през август ръководителите на районните центрове за набиране на бойци след голям брой сведения за нарушение на закона, както и за корупция. Бюрото за следствие сподели, че в съда са импортирани 21 обвинителни акта против 35 души, като още 58 души са обвинени.

Службата заяви още, че е документирала случаи на подкупи в размер на към 110 000 $ и че съдът е иззел имущество на стойност към 88 000 $. " Въпреки че болшинството от чиновниците си прави отговорностите, в доста райони има случаи на корист със служебно състояние или на превишаване на пълномощията ", сподели тя в изказване.

Киев се стреми да усъвършенства процеса по набиране на военни, до момента в който продължава контраофанзивата си, с цел да изтласка съветските сили от завзетите от тях територии на изток и на юг. Зеленски и държавното управление му са решени да покажат, че Украйна се бори с корупцията, стремейки се страната да получи пълноправно участие в Европейския съюз. " Украинското държавно бюро за следствие насочва предизвестие към формалните лица, които имат планове да употребяват служебното си състояние за своя полза във време на война: сигурно ще бъдете разобличени и разследвани ", предизвестява ведомството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР