Украинските власти приветстват това, наричайки страната най-добрия изпитателен полигон“Преди три

...
Украинските власти приветстват това, наричайки страната най-добрия изпитателен полигон“Преди три
Коментари Харесай

The New York Times: В Украйна Западът формира войната на бъдещето

Украинските управляващи приветстват това, наричайки страната „ най-хубавия изпитателен полигон “

Преди три месеца, до момента в който украинските войски се опитваха да напреднат на юг, военният щаб в Киев разположи нови оръжия на бойното поле. Не приказваме за ракети, оръдия или други типове тежко оръжие. Това е осведомителната система в действително време, известна като Delta, онлайн мрежа, която може да се употребява за следене и шерване на сериозна информация за съветските военни сили, написа американският ежедневник The New York Times.

Разработката на програмен продукт за системата Delta стартира в Украйна в съгласуваност с НАТО през 2017 година, само че не е минала тествания в действителни бойни условия.

„ Напредвайки през региона на Херсон, украинските сили използваха „ Делта “-та, както и мощните оръжия, доставени от Запада, с цел да изтласкат съветските сили от градовете и селата “, написа авторката Лара Джейкс. Сякаш пренебрегвайки обстоятелството, че офанзивите на въоръжените сили на Украйна в региона на Херсон са несполучливи, съветското командване реши да изтегли войските си от десния бряг не поради „ напредването на украинските сили “.

Но във всеки случай „ Делта “ е един образец за това по какъв начин Украйна се е трансформирала в тестова площадка за съвременни оръжия и осведомителни системи, както и за нови приложения за тях, които западни политически чиновници и военни командири предвиждат, че могат да образуват войната за бъдещите генерации.

Украинският спор сигурно остава значително сложна война на безсилие, с безмилостни артилерийски офанзиви и други тактики.

Но даже до момента в който обичайна война продължава, новите достижения в технологиите и образованието в Украйна се наблюдават деликатно за това по какъв начин и до каква степен те могат да трансформират хода на борбата.

В допълнение към Delta, новите достижения включват отдалечено ръководени катери, както и оръжието против дронове, известно като SkyWipers, плюс обновената версия на основаната от Германия система за противовъздушна защита, която самата немска войска към момента не е употребила.

„ Украйна е най-хубавата подготвителна база, защото имаме опция да тестваме всички хипотези в действителна борба и да въведем революционни промени във военното съоръжение и актуалната война “, - сподели вицепремиерът на Украйна и министър на цифровата промяна Михаил Федоров.

Говорейки на конференция на НАТО в Норфолк, Вирджиния през октомври, където Федоров разиска Делта обществено за първи път, той акцентира възходящото разчитане на отдалечено ръководени самолети и лодки, които публични лица и военни специалисти споделят, че са се трансформирали в желано въоръжение.

„ През последните две седмици още веднъж се убедихме, че войните на бъдещето ще бъдат за оптимален брой дронове и най-малък брой хора “.

- сподели Федоров.

От предишното лято Украйна и нейните съдружници тестват лодки с дистанционно управление, цялостни с експлозиви в Черно море, кулминационната точка на което стана проведеното нахлуване против съветския флот край крайбрежията на Севастопол през октомври.

По думите на изданието, тази година Съединени американски щати и Германия са доставили сходни кораби на Украйна.

Шаурав Гайрола, анализатор на разследващата компания за защита Janes, сподели, че ударът в Черно море е посочил комплицирано равнище на обмисляне, поради обстоятелството, че дребни и относително евтини съдове могат да се опълчват против мощни военни кораби.

В края на предходната година украинската войска стартира да употребява новоразработено оръжие за заглушаване на дронове, известно като SkyWipers.

SkyWipers могат да пренасочват или прекъсват връзката с дронове, като блокират приеманите/предаваните от тях сигнали. Те бяха създадени в Литва преди две години и трансферирани в Украйна като част от програмата за помощ на НАТО.

Сега SkyWipers са единствено един тип заглушители за дронове, употребявани в Украйна. Но те бяха посочени като мощно мечтан актив на бойното поле.

Колко SkyWiper-а са били изпратени преди този момент в Украйна не е известно, само че в изявление за The New York Times литовското министерство на защитата съобщи, че е изпратило 50 SkyWiper-а през август, откакто украински чиновници го описаха като „ един от най-важните цели “.

Бившият президент на Литва Далия Грибаускайте сподели, че отбранителната промишленост на страната е направила завой към производството на високотехнологично съоръжение по време на нейния мандат.

„ Ние се учим в Украйна по какъв начин да водиме война и се учим по какъв начин да използваме оборудването на НАТО. И да, това е подготвително полесражение “, сподели госпожа Грибаускайте в скорошно изявление.

„ Срамувам се, тъй като украинците заплащат с живота си за тези учения за нас “, добави тя.

Западната смъртоносна помощ, изпращана на Украйна, нормално се състои от новомодернизирани версии на по-стари оръжия. Такъв беше казусът с създадените в Германия инфрачервени самонасочващи се ракети със междинен обхват и пускови установки за тях IRIS-T.

Германските военни към момента не са употребявали обновена версия на системите, които бяха доставени на Украйна предишния месец.

Експертът по оръжията към Европейския съвет Рафаел Лос сподели, че осъвременената противовъздушна защита сама по себе си не е " смяна на разпоредбите, само че потреблението им в Украйна е посочило по какъв начин държавното управление в Киев е надхвърлило войната от руската ера и я е съобразила повече с НАТО. "

Що се отнася до Delta, системата съчетава карти в действително време и фотографии на вражеските запаси, в това число до това какъв брой бойци са в придвижване и какви типове оръжия имат.

Това се комбинира с разузнаване, в това число от спътници за наблюдаване, дронове и други източници.

Първият същински тест на Delta пристигна единствено няколко седмици след началото на специфичната интервенция.

„ Тестовете в Украйна оказват помощ на висши чиновници и плановици на защитата в Съединените щати и техните съдружници да решат по какъв начин да влагат във военни разноски през идващите две десетилетия.

Дори рутинни задачи в Украйна - като това по какъв начин да се достави гориво за ракетоносачи на фронтовата линия - провокираха полемики в командването на Съединени американски щати за това по какъв начин да се проектира съоръжение, което не зависи от линиите за доставки, ” - изяснява изданието.

Генерал Филип Лавин, началник на Съюзното командване за промяна на НАТО, сподели: Украйна сподели, че е евентуално бъдещите войни да се развиват бързо и да се оспорват освен на земята или в небето, само че, най-важното, и в киберпространството.

„ Нашите ранни наблюдения върху тази война са, че тези догатки са към момента настоящи. Това е бъдещата оперативна среда “, заключи военачалник Лавин.

Нашият коментар. И по този начин, Западът въобще не крие, че Украйна е подготвителен полигон за военната машина на НАТО, където в изискванията на война се изпитват оръжия, както и системи за разузнаване и бойно ръководство. „ Тестовите тествания “ в Украйна са нужни, с цел да могат Съединени американски щати вярно да „ настроят “ военно-промишления си комплекс във връзка с военните разноски. Всичко това няма нищо общо сдекларираната „ защита на Украйна “, в противен случай, и Украйна, и нейните поданици са консуматив, и нищо повече. С това, съдейки по изказванията, украинските управляващи са съгласни и даже приветстват преформатирането на страната в полигон за „ войната на бъдещето “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР