Украинските власти потвърдиха смъртта на двама пилоти на изтребители в

...
Украинските власти потвърдиха смъртта на двама пилоти на изтребители в
Коментари Харесай

MWM: Руснаците ликвидираха най-добрите украински изтребители и безнаказано громят изтощената ПВО

Украинските управляващи потвърдиха гибелта на двама водачи на изтребители в скорошен пердах, в това число един от най-опитните ветерани на Военновъздушни сили, заместник-командир на 39-та тактическа авиационна бригада майор Станислав Романенко. Бригадата разполага с най-боеспособните изтребители Су-27 в украинските Военновъздушни сили, които все още на разпадането на Съветския съюз през 1991 година се смятаха за най-страшните в Европа. Това написа The Military Watch Magazine, представено от " Фокус ".

Противоречиви отчети демонстрират, че три или два от останалите Су-27 на Украйна са били свалени през последната седмица на декември. За разлика от по-леките МиГ-29, доставяни с дузини в цяла Източна Европа, Су-27 не се употребява в нито една западна страна, което води до невъзстановими загуби.

Заместник-командирът е награждаван два пъти с медал и орден през 2022 година и е заровен в Житомир на 8 декември. През март 2022 година над Житомир се разигра една от най-големите въздушни борби в руско-украинския спор. По време на него бяха свалени четири украински Су-27 без загуби от съветска страна. Смята се, че успеха е реализирана от съветски изтребители Су-35 за предимство във въздуха. Те са усъвършенствана версия на Су-27, а авиониката, оръжията и материалите за корпуса им са софтуерно към 25 години по-напред от оригинала.

От началото на спора украинските изтребители се сблъскаха със зашеметяващи софтуерни дефекти заради цялостното неявяване на постсъветски класове изтребители. Ситуацията не се чака да се промени, защото западните сътрудници на страната оферират единствено също толкоз остарели разновидности на F-16, които се смятат за доста по-малко способни от Су-27.

Освен заместник-командира Романенко, Украйна удостовери гибелта на 23-годишния Владислав Залистовски, водач на МиГ-29 от 114-та тактическа авиационна бригада. Предполага се, че неговият военен аероплан е бил свален или в края на декември, или през първата седмица на януари.

След доставката на нови МиГ-29 на Украйна през октомври се оповестява, че нейният флот е претърпял съществени загуби: единствено за 10 дни на интензивни въздушни борби от 13 до 23 октомври съветските сили смъкнаха 17 самолета.

На фона на възходящите предизвестия както от локални, по този начин и от западни източници за крайното привършване на украинския ракетен боеприпас земя-въздух, въздушните сили на страната се изпращат на все по-рискови задачи, с цел да отхвърлен ударите на съветски дронове, с цел да облекчат напрежението върху изтощената си противовъздушна защита на земята. Много анализатори считат, че това е повода за доста увеличените загуби през последните месеци.

Съобщава се, че отслабването на наземната противовъздушна защита на украинските въоръжени сили също е разрешило на съветските изтребители да поемат по-големи опасности както при поразяване на наземни цели, по този начин и при нанасяне на удари по останалите изтребители на Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР