Украинските власти не могат да осигурят вода и храна за

...
Украинските власти не могат да осигурят вода и храна за
Коментари Харесай

Украинските власти не могат да осигурят вода и храна за жителите на Северодонецк

Украинските управляващи не могат да обезпечат вода и храна за жителите на Северодонецк, призна кметът Олександър Стрюк пред Ройтерс. В стратегически значимия град в Луганска област, който от дни е стремително обстрелван от съветската войска, са останали към 13 хиляди души.

Кметът на Северодонецк, който съветските сили повече от седмица не могат да завладяват, изрази вяра, че това няма да се случи. " 60 % от града са под съветско командване ", твърди Олександър Стрюк.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства шестия пакет от наказания, наложени от Европейския съюз по отношение на Русия. Зеленски акцентира, че с такава нападателна политика и курс на изолираност от цивилизования свят Русия просто няма да може да се приспособява.

" Практическият резултат е отнемане от десетки милиарди евро, които Русия няма да може да употребява, с цел да финансира терора. Стратегически това слага съветската страна в периферията на актуалната стопанска система ", разяснява Зеленски.

А неговият консултант Михаил Подоляк упрекна Европа и Съединените щати, че изпитват " несъизмерим боязън " от Русия. " Финансовите цели на Запада имат преимущество при вземането на решения ", съобщи той.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков счита, че хората в окупираните от Русия украински райони Херсон, Запорожие и Донбас би трябвало сами да решат бъдещето си и Кремъл не се съмнява, че те ще вземат " най-хубавото решение ".

По-рано Украйна предизвести, че анексирането на районите от Русия ще постави завършек на мирните договаряния сред двете страни.

По данни на Европейски Съюз близо три милиона украинци са потърсили леговище в страни от съюза. Общо 6 милиона и 800 хиляди са напуснали Украйна. От началото на войната са починали 4149 цивилни, от тях 267 деца, разгласи Организация на обединените нации. Близо 5000 са ранените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР