Украинските власти на Мариупол, контролиран от Русия от май 2022

...
Украинските власти на Мариупол, контролиран от Русия от май 2022
Коментари Харесай

Киев сравни Путин с крадец при посещението му в Мариупол

Украинските управляващи на Мариупол, следен от Русия от май 2022 година, осъдиха през днешния ден визитата на съветския президент Владимир Путин в пристанищния град и го нарекоха " интернационален нарушител ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Международният нарушител Путин посети окупирания град Мариупол " нощем, " евентуално с цел да не види на дневна светлина града, погубен от неговото " избавление ", написа в Телеграм градската администрация с намек за интернационалната заповед за арест, издадена против президента на Русия.

Путин посети Мариупол през нощта, като апаш, добави украинското министерство на защитата.

" Сякаш е апаш, Путин посети украинския град Мариупол, криейки се зад нощта. Първо, това е по-безопасно. Освен това нощта му разрешава да сложи акцента на това, което желае да покаже, и държи града, който армията му изцяло унищожи, и неколцината му оживели поданици, надалеч от любопитни очи ", съобщи министерството в Туитър.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер. После е прекосил с кола няколко региона на града, като е спирал на разнообразни места, приказвал е с жителите, разгледал е разнообразни обекти, разяснява организацията. А Ройтерс добавя, че Путин самичък е карал колата.

" Всичко това беше доста непринудено ", увери по-късно пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР