Украинските власти казват, че руският обстрел е убил трима цивилни

...
Украинските власти казват, че руският обстрел е убил трима цивилни
Коментари Харесай

Украйна казва, че трима цивилни са убити от руски обстрел, а Русия казва, че дрон е убил телевизионен журналист

Украинските управляващи споделят, че съветският обстрел е умъртвил трима цивилни в югоизточните региони на страната От Асошиейтед прес, 23 ноември 2023 година, 6:13 ч.

КИЕВ, Украйна -- Руски обстрел умъртви трима цивилни в югоизточните райони на Украйна, оповестиха управляващите в Киев в четвъртък, до момента в който Съобщава се, че съветски ефирен публицист е умрял от пострадвания, получени при нахлуване с украински дрон.

Херсонска област на Южна Украйна получи осем нощни артилерийски обстрела, убивайки 42-годишен -възрастен мъж в жилищната си постройка и рани различен мъж, заяви украинската президентска канцелария.

Руски обстрел също умъртви двама души в региона на Донецк в Източна Украйна, офис сподели.

Не беше допустимо без значение да се ревизират докладите. Руски обстрел на далечни дистанции, който удря цивилни региони, е признак на 21-месечната война на Москва в Украйна.

Междувременно съветски държавни медии оповестиха, че телевизионният публицист Борис Максудов умря, откакто беше ранен при нахлуване с дрон, до момента в който работеше в окупираната от Русия Запорожска област в Южна Украйна

Максудов, който работеше за съветския държавен ефирен канал Русия 24, беше ударен в сряда до момента в който работех по история за Украйна, за която се твърди, че обстрелва цивилни, съгласно Министерството на защитата на Русия. Запорожие е един от четирите украински района, които Русия нелегално анексира предходната година.

Засиленото съветско бомбардиране на гражданска инфраструктура накара Украйна и нейните западни съдружници да се опълчват системи за противовъздушна защита. Длъжностни лица се притесняват, че силите на Кремъл ще повторят своите въздушни офанзиви против украинската електропреносна мрежа тази зима в опит да пречупят волята на страната.

На среща в сряда от към 50 страни, подкрепящи военните старания на Украйна, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че слагат спомагателен акцент върху наземната противовъздушна защита, като Германия и Франция водят европейските старания за доставяне с съоръжение.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в обява в Telegram, че „ небесният щит на Украйна става все по-мощен безусловно всеки месец. "

___

Следете отразяването на AP за войната в Украйна на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР