Украинските въоръжени сили заявиха, че руските войски са изстреляли седем

...
Украинските въоръжени сили заявиха, че руските войски са изстреляли седем
Коментари Харесай

Нова руска ракетна атака срещу Одеса, властите съобщават за един загинал и петима ранени

Украинските въоръжени сили обявиха, че съветските войски са изстреляли седем ракети въздух-земя по Одеса и са поразили търговски център, оповестява организация УНИАН. Според съветската страна той е бил трансфорат в склад за оръжия и муниции, управляващите в Киев отхвърлят. Съобщава се за един умрял и петима ранени. В комерсиалния център е избухнал пожар.

" Докато търсеха стратегически цели, остарели ракети съумяха да поразят " извънредно рисков " търговски център и склад за потребителски артикули ", написа говорителка на въоръжените сили във Facebook. На фотоси, прикачени към известието ѝ, се вижда обзет в пламъци склад.

Междувременно украинската войска предизвестява за вероятни съветски удари по обекти на химическата промишленост.

В известието си генералният щаб не дава повече детайлности, само че напомня, че от началото на войната Русия е атакувала няколко петролни склада и промишлени обекти.

" Не е изключен бойкот от страна на съветските сили, които да обвинят в следствие украинската страна ", предизвестява генералният щаб на украинската войска.

Въпреки известията за сполучлива евакуация на всички цивилни от металургичния цех " Азовстал ", се допуска, че там към момента има поданици на обсадения пристанищен град Мариупол.

Управителят на Донецка област Павло Кириленко съобщи, че в металургичния цех " Азовстал " в Мариупол към момента има над 100 цивилни жители. По думите му евакуацията върви мъчно поради мощния напън от страна на съветските военни в региона. В обсадения пристанищен град се намират и към 100 хиляди негови поданици, добави Кириленко.

В утринната сводка за хода на военните дейности в Украйна генералният щаб в Киев оповестява за предстоящо " демонстративно " напредване на съветски войски в Черниговска и Сумска област за подсилване на позициите.

Украинският общоприет щаб оповестява още, че покрай Харков руснаците се отбраняват в опит да спрат настъплението на украинските войски към границата. В региона на Северодонецк се водят сражения, а съветската войска приготвя нахлуване към града. Край Херсон и Николаев не се водят дейни бойни дейности, само че има обстрел.

Руските въоръжени сили не престават да се сблъскват със съществени провокации, написа в ежедневния си разбор и основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната. Според него няма сигнали за нова огромна съветска готовност, само че членовете на частната военна компания " Вагнер " незабавно са поискали спомагателни бойци за Донбас.

Пентагонът твърди, че разполага с доказателства за насилственото отклоняване на украински цивилни жители в Русия. " Не мога да кажа, какъв брой лагера има за тази цел в Русия или по какъв начин наподобяват, само че имаме доказателства, че съществуват ", сподели представителят на американското министрество на защитата Джон Кърби.

Американският президент Джо Байдън е подписал признатия от Конгреса закон за подкрепяне на Украйна с оръжия и муниции, сходен на програмата " Заем-Наем ", с която Съединените щати са помагали материално на съдружниците си, в това число на Съветския съюз, в борбата против Третия Райх. Това заяви Белият дом.

Байдън разяснява, че се тормози, че съветският президент Владимир Путин не вижда излаз от войната в Украйна.

" Той неправилно реши, че нахлуването в Украйна ще разедини НАТО и Европейския съюз ", сподели американският президент.

Неговата говорителка Джен Псаки също разяснява вчерашната тирада на съветския президент Владимир Путин на Червения площад.

" Путин показа една ревизионистка версия на историята. Това е дезинформация. Предположението, че войната на Путин е провокирана от западна експанзия, явно е неуместно, " разгласи Псаки.

Източник: Българска телеграфна агенция, БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР