Украинските въоръжени сили в южната част на страната са унищожили

...
Украинските въоръжени сили в южната част на страната са унищожили
Коментари Харесай

Украинците се целят в потонни преходи в Херсонска област

Украинските въоръжени сили в южната част на страната са унищожили още една баржа, употребена от окупаторите за доставка на оръжия и съоръжение.

Това заяви оперативното командване " Юг " на украинската войска.

Напрегната остава обстановката в посока Южен Буг, само че украинците настояват, че руснаците са изгубили тактически преференциална позиция.

Украинците са нанесли удари край Садово (на към 17 км източно от град Херсон), по станция за радиоелектронна битка (РВЕ) в Нова Каховка и по съветски регион за концентриране в Стара Збурьовка (на към 23 км югозападно от град Херсон).

Макар и украинските военни да резервираха оперативна тишина във връзка с напредъка на контраофанзивата и ISW удостоверява от открити източници триумфа на украинската войска.

Украинският общоприет щаб оповестява, че съветските сили приготвят направления за оттегляне, в това число нов преход в региона на хидроелектрическата централа " Каховка ", заради ударити по съветските преходи през река Днепър.

Вчера вечерта и тази нощ съветските медии оповестиха за обезврежда на група " нарушители " в окупирания от Русия Херсон. Медиите се базират на информация на службите за сигурност.

" Идентифицирана е група от въоръжени мъже, които са оказали опозиция. Руските правоприлагащи органи неотложно отиват на мястото и обезвреждат нарушителите. Няма жертви или ранени измежду цивилното население ", показва организация ТАСС и прецизира, че преди среднощ престрелката е завършила.

Според съветските медии тежката техника е обстрелвала къщата, в която са се били окопали " бойците ". Телевизионният канал " Вести " заяви за " антитерористичната интервенция ", само че останалите медии се лимитират до " група въоръжени лица ".

Не се оповестява кой тъкмо е взел участие в стрелбата и за какво е почнала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР