Украинските въоръжени сили са започнали контранастъпление, заяви съветникът на ръководителя

...
Украинските въоръжени сили са започнали контранастъпление, заяви съветникът на ръководителя
Коментари Харесай

Украйна: Започнахме! Без рязане на червена лента

Украинските въоръжени сили са почнали контранастъпление , съобщи съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк в изявление за италианския ефирен канал TG1, представен от УНИАН.

По думите му украинските войски към този момент няколко дни организират контранастъпление в избрани елементи на фронта , който се простира на повече от 1500 км.

Той увери, че У последна няма да употребява западни оръжия, получени от съдружници, с цел да води война на съветска територия , а ще ги употребява за освобождение на окупираните си земи, в това число Крим.
 Защо пролетната атака в Украйна към момента не е почнала
Защо пролетната атака в Украйна към момента не е почнала

А остава малко до началото на лятото

" Днес разполагаме с ракети с огромен обхват Storm Shadow, танкове Leopard, противоракетни системи, доставени ни от Франция и Италия. Изтребителите F-16 най-сетне ще ни разрешат да затворим въздушното пространство " , сподели той.

Според него, " в случай че ги имахме преди една година, войната към този момент щеше да е завършила ".

Въоръжените сили на Украйна се приготвят за контранастъпление още от зимата . На 11 май президентът Володимир Зеленски съобщи, че, защото към момента не всички оръжия, обещани от сътрудниците, са пристигнали в Украйна.

Ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин по-рано съобщи, че украинските управляващи лъжат и че тук-там контранастъплението на украинските въоръжени сили към този момент е в разгара си.

По-късно самият Михайло Подоляк посочи в Twitter, че контранастъплението не е еднодневна работа и няма да стартира " с рязане на алена лента ".

" Това са десетки разнообразни дейности за заличаване на съветските окупационни сили в разнообразни направления, които към този момент се организираха през вчерашния ден, организират се през днешния ден и ще продължат и на следващия ден. Интензивното заличаване на логистичната поддръжка на съперника също е контранастъпление ", съобщи Подоляк.
 Украинските специфични елементи - подготовка на бойното поле
Украинските специфични елементи - подготовка на бойното поле

Очакванията са огромни за украинска контраатака, само че Киев към този момент направи първите си ходове и то тихо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР