Украинските въоръжени сили са получили точна и сигурна информация от

...
Украинските въоръжени сили са получили точна и сигурна информация от
Коментари Харесай

Американското разузнаване е помогнало на украинските военни да потопят крайцера "Москва"

Украинските въоръжени сили са получили точна и сигурна информация от американското разузнаване по време на интервенцията за заличаване на съветския ракетен крайцер " Москва ". Това като се базира на източници от министерството на защитата на Съединени американски щати, осведомени със обстановката.

" Украинските сили, забелязвайки съветския боен транспортен съд в Черно море, се свъраха със своите американски контакти, с цел да потвърдят, че това е в действителност ракетния крайцер " Москва ".

Американската страна отговори, че това е тъкмо този транспортен съд и предоставиха разследващи данни за местонахождението му ", оповестяват източниците на малкия екран.

Те не прецизират дали американското разузнаване е било известено, че се готви удар с ракети " Нептун " по фламана на съветския Черноморски флот. Решението е взето независимо от Киев, допълват източниците.

Засега Съединени американски щати отхвърлят да дават на украинците разследваща информация за евентуални цели вътре в Русия. " Ние не предоставяме разследващи данни за разположението на съветските висши военни ръководители и не вземаме присъединяване в определянето на задачите на ВСУ ", съобщи прессекретаря на Пентагона Джон Кърби.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР