Украинските сили заявиха, че са си върнали киевското предградие Ирпен,

...
Украинските сили заявиха, че са си върнали киевското предградие Ирпен,
Коментари Харесай

Украинската армия е освободила Ирпен, каза кметът на града

Украинските сили обявиха, че са си върнали киевското предградие Ирпен, което беше заето от съветските сили, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на кмета на Ирпен. Александър Маркушин сподели през вчерашния ден, че градът му " е освободен ", само че предизвести жителите му, че към момента за тях е доста рисково да се върнат там, заяви Би Би Си. Ожесточените боеве за Ирпен продължаваха от февруари.

Висши американски военни оповестиха през вчерашния ден, че по техни данни украинците са си върнали градчето Тростянец, южно от Суми в източната част на страната.

Междувременно бе обявено, че Русия е атакувала с ракети още един склад с гориво в северозападната Украйна, съобщи ДПА, базирайки се на локалните управляващи. Атаката е осъществена в Ровненска област, написа в Телеграм регионалният шеф Витали Ковал. На място са пристигнали отряди на Гражданска отбрана, само че поради оповестената въздушна паника жителите са призовани да останат в убежищата.

Това значи, че след Дубно, Луцк, Лвов и Николаев, както и няколко обекта край Киев, съществени вреди са нанесени на към дванайсетина украински складови бази, отбелязва ДПА. Наблюдатели се притесняват, че Украйна, която е значим експортьор на селскостопанска продукция, може да няма задоволително гориво за сезона на сеитбата. Азербайджан съобщи, че е подготвен да обезпечи такова гориво.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР