Украинските сили удържат позициите си след гореща нощ на сражения

...
Украинските сили удържат позициите си след гореща нощ на сражения
Коментари Харесай

Киев: Силите ни удържат позициите си след гореща нощ в Соледар

Украинските сили удържат позициите си след гореща нощ на сражения в Соледар, съобщи тази заран заместник-министърката на защитата Ганна Маляр, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Нощта в Соледар беше гореща, сраженията не престават ", написа Маляр в " Телеграм ".

" Врагът струпа съвсем всички свои съществени сили на донецкото направление, като интензитетът на офанзивата продължава да е огромен. Нашите бойци самоуверено удържат позициите си. Тази фаза на войната е сложна, само че ние ще победим. Няма подозрение в това ", сподели украинската заместник-министърка на защитата.

Боеве във и към Соледар се водят към този момент няколко месеца, само че през последните няколко дни те доста се ожесточиха, като украинската войска се бори с бойци от съветската частна военна компания " Вагнер ", отбелязва Франс прес.

По-рано и президентът Володимир Зеленски разгласи във видеообръщение, че украинските сили в източния украински град Соледар удържат позициите си и нанасят обилни загуби на съветските войски.

По-рано през днешния ден назначен от руснаците чиновник в украинския Донецки район сподели, че в Соледар към момента има „ огнища на опозиция “, в прорез с изказванията, че градът към този момент е превзет.

Зеленски благодари на две украински поделения в Соледар, които „ удържат позициите си и нанасят обилни загуби на врага “.

Президентът сподели още, че през днешния ден се е срещнал с висши военни командири и е коментирал с тях в детайлности какви подкрепления са нужни в борбата за Соледар и околните градчета, както и какви стъпки да се подхващат през идващите дни.

„ Обсъдихме обстановката със снабдяването на войските с оръжия и муниции и съдействието с нашите сътрудници в това отношение, сподели още украинският държавен глава.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР