Украинските сили са свалили близо 20 дрона и повече от

...
Украинските сили са свалили близо 20 дрона и повече от
Коментари Харесай

Украйна е свалила десетки руски дронове и ракети в Одеса

Украинските сили са свалили близо 20 дрона и повече от 10 ракети при ново съветско нахлуване против Одеса. Нанесени са удари против пристанището в региона, избухнали са и няколко пожара. Съобщава се за унищожени хранилища за зърно. 

Междувременно управляващите в Херсон оповестиха за вреди по образователно заведение, а при офанзивите в региона през миналото денонощие има жертви и ранени . Руската войска е нанесла удари и в Лвов, покрай границата с Полша.

А Володимир Зеленски, който завърши визитата си в Канада и Съединените щати, разяснява, че оръжейната договорка с Вашингтон ще сътвори нови работни места.

" Има историческо решение за взаимно произвеждане на оръжия и отбранителни системи. По-специално противовъздушна защита. Доскоро това беше безспорна фикция. Но ще стане действителност. Ние ще го превърнем в действителност ", съобщи Зеленски.

През последната седмица украинският президент организира редица срещи с сътрудниците на Киев . В един от диалозите взе участие и българският вицепремиер Мария Габриел, която също посети Ню Йорк за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

По време на визитата зад граница Зеленски прикани за още оръжейни доставки преди упования конгрес на отбранителната промишленост, който Украйна разгласи, че ще организира през есента. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР