Украинските сили са превзели близо 15 квадратни километра земя от

...
Украинските сили са превзели близо 15 квадратни километра земя от
Коментари Харесай

Украйна е отвоювала 15 кв. км за седмица, тежки боеве край Купянск и Лиман

Украинските сили са завладяли близо 15 квадратни километра земя от съветските войски на изток и юг през последната седмица по време на контранастъплението, заяви украинският заместник- министър на защитата Анна Маляр, представена от Ройтерс.

Силите на Киев към този момент са завладяли 204,7 кв. км на юг , откогато започнаха да оказват огромен напън против съветските сили при започване на предишния месец, съобщи тя в " Телеграм ".

Украински публични лица оповестяват за муден, постоянен прогрес в контранастъплението, завладяване на поредност от села и придвижване по фланговете на източния град Бахмут, който съветските сили превзеха през май след месеци на борби.

Миналата седмица Киев сподели, че на югоизток в акция, която има за цел да пререже сухопътния мост на Русия от изток на юг към окупирания полуостров Крим на Черно море.

Маляр сподели, че войските на Киев са си върнали 2 кв. км през миналата седмица на Бахмутския фронт, с което общата територия, отвоювана там,.

На юг, където украинските сили се пробват да напреднат към градовете Бердянск и Мелитопол, тя сподели, че войските на Киев са си върнали 12,6 кв. км през последната седмица.

Маляр каза, че съветските сили се " пробват да ни изтласкат " от високите позиции в североизточната част, окупирани от Москва след нейното навлизане през февруари 2022 година, само че по-късно завладяни назад от украинските войски.

Ключовата задача на руснаците, сподели тя пред националната телевизия, е да " отклонят нашите сили от региона на Бахмут, където имаме сполучлива атака ".

" Те нападнаха безпределно тази седмица. Но нашите войски устояват на офанзивите и от време на време ги отблъскват с тежки загуби ", сподели тя.

Маляр сподели, че руснаците са претърпели " не по-малко загуби, в сравнение с по време на разгорещените борби в Бахмут ", който падна в ръцете на съветските сили след повече от 10 месеца боеве.

Продължават яростните боеве към държаните от Украйна североизточни градове Купянск и Лиман .

Кремъл съобщи в понеделник, че контранастъплението на Украйна " не върви по проект " и че ресурсите на НАТО, доставени на Киев, са били " пропилени ".

Ройтерс прецизира, че не може да ревизира развиването на събитията на бойното поле.
 Sunday Express: Украински командоси се образоват във Англия, по какъв начин да освободят Крим
Sunday Express: Украински командоси се образоват във Англия, по какъв начин да освободят Крим

Близо 2000 души упражняват на полигона в Оукхемптън в графство Девън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР