Украинските сили са постигнали нови успехи в южната част на

...
Украинските сили са постигнали нови успехи в южната част на
Коментари Харесай

Украинците с нови настъпления край Днепър и Луганск

Украинските сили са постигнали нови триумфи в южната част на страната, като са се придвижили към окупирания Херсон и са завладяли град Золота Балка на западния бряг на река Днепър. Това оповестяват и от украинска, и от съветска страна.

" Нашите въоръжени сили напредват мощно тъкмо по брега на Днепър, по-близо до Берислав ", заяви на брифинг Серхий Клан - консултант на ръководителя на военната администрация на Херсонска област.

В същото време ръководителят на назначената от Русия администрация в Херсон - Кирил Стремусов, призна, че украинските сили напредват по поречието на Днепър. " Нацистките сили се промъкнаха малко по-нататък, само че нашата защита работи ", твърди той в Telegram.

" Отблъскваме всички офанзиви и с цел да бъда прецизен, тези, които през днешния ден се паникьосват в обществените мрежи, би трябвало да си вземат отмора. Тук не е Харков, тук не е Лиман. Ние държим отбранителните си линии ", показва Стремусов.

Борис Рожин - един от известните съветски военни блогъри, съобщи, че съветските сили се пробват да задържат настъплението на украинците. " Продължават артилерийските дуели сред Золота Балка и Дудчан ", съобщи той в Telegram. " Въоръжените сили на Украйна укрепват опорните пунктове на окупираните позиции ".

Украински прогрес има и на източния фронт. След като през уикенда си върнаха основния град Лиман, силите под командването на Киев продължиха контраофанзивата си и навлязоха в Луганска област, настояват проруски публични лица и пропагандисти.

" Въоръжените сили на Украйна съумяха да пресекат административната граница на ЛНР и да се укрепят в посока Лисичанск ", съобщи в понеделник в Telegram Андрей Марочко - боен водач в самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР), която бе анексирана от Руската федерация.

Русия управлява съвсем цялата Луганска област в Украйна. В края на септември украинските сили освободиха луганското село Билохоровка.

Сега те са траяли настъплението си към окупираните от Русия градове Сватово и Кременна в Луганска област, съобщи проруски публицист, боен блогър и анализатор. " Предвид опасността за нашата формация в региона на селището Борова, беше решено тя да се изтегли до линията на река Жеребец, което беше направено тази нощ ", написа Юрий Подоляка в Telegram.

" В региона на Кременна врагът също не е изключително деен през днешния ден, само че концентрацията на войски допуска, че всеки миг ще стартира ново нахлуване в тази посока (б.а. - към Сватев и Кременна) ", сподели той.

Според боен представител на така наречен национална милиция на ЛНР - Киев към този момент настава в Луганска област. " Сега украинските медии започнаха доста интензивно да споделят информация, че въоръжените сили на Украйна са минали административната граница на ЛНР, и се радват ", споделя Андрей Марочко, представен от Луганския медиен център.

" Но в действителност в този момент за военните няма административни граници, в действителност украинските войски са навлезли в огъня и са интензивно унищожавани от нашите войски ", добави Марочко.
ТЕМА преди 2 часа 935 преди 5 часа 470 преди 22 часа 1151
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР