Украинските сили продължиха да напредват на юг от Роботине в

...
Украинските сили продължиха да напредват на юг от Роботине в
Коментари Харесай

ISW: Ще затъне ли украинската офанзива в есенната кал?

Украинските сили продължиха да напредват на юг от Роботине в западната Запорожка област и съгласно известията са напреднали покрай Бахмут на 10 септември. Кадри, оповестени на 10 септември, демонстрират, че украинските сили са напреднали източно от Новопрокопивка. Говорителят на украинската Таврийска група сили Александър Щупун означи, че украинските сили не престават да напредват покрай Роботине и са освободили 1,5 квадратни километра територия в тази посока. Говорителят на украинския общоприет щаб и украинската Източна група сили Иля Евлаш заяви, че украинските сили са постигнали неизяснен триумф покрай Клишчиевка в Донецка област.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW) за хода на бойните дейности в Украйна.

Ръководителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Кирило Буданов съобщи на 10 септември, че украинските сили ще продължат контранастъпателните интервенции до края на 2023 година

Студеното и влажно време ще повлияе, само че няма да спре дейните бойни дейности, както се случи през първите 18 месеца от войната. Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили съобщи на 10 септември, че на украинските сили евентуално им остават 30 до 45 дни " бойно време ".

Сезонните проливни дъждове и изобилната тиня през късната есен ще забавят придвижването на земята и за двете страни, а ниските температури постановат разнообразни логистични провокации. Началото на такова сезонно време обаче е изменчиво. Въпреки че метеорологичните условия ще повлияят на украинските контранастъпателни интервенции, те няма да наложат финален завършек на тях. Силно заледяване настава в цяла Украйна през зимата, което прави почвата по-благоприятна за механизирана маневрена война и украинските публични лица към този момент показаха обикновен интерес да употребяват тези метеорологични условия през зимата на 2022-2023 година

Руският боен личен състав продължава да разказва в елементи непрекъснатите проблеми, възпрепятстващи съветските интервенции по фронтовата линия в Украйна. Диверсионно-разузнавателната група " Русич ", крайнодясна съветска нередовна паравоенна групировка, разгласява лист с разнообразни проблеми на 8 септември, за които твърди, че са непрекъснати по фронтовата линия. Обсегът и точността на съветската контрабатарейна пукотевица са по-ниски от украинските благоприятни условия и съветските сили нямат лазерно насочвани снаряди Краснопол и БПЛА, които да ги насочват.

Групата също по този начин твърди, че съветската реактивна система за залпов огън (РСЗО) Торнадо-С е по-малко устойчива на радиоелектронна война (РЕБ) от украинските системи HIMARS, предоставени от Съединени американски щати.

Много съветски чиновници купуват лична информационна технология, което затруднява връзката посред им на разнообразни звена, употребяващи разнообразни модели технологии.

Руските сили не изтеглят ранени или мъртви чиновници от фронтовите зони и това е предиздвикало част от съветския личен състав да откаже да извършва бойни задания.

Групата може да изпитва тези проблеми с по-висок интензитет и периодичност, в сравнение с съветските сили пишат като цяло, защото това е дребна и нередовна групировка, само че ISW постоянно следи други съветски елементи, които показват сходни проблеми с контрабатарейните качества, връзките и евакуациите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР